December 2017

Wat is er allemaal te doen in de parochies, dekenaten en kloosters in Limburg? Aanvullingen zijn altijd welkom: persdienst@bisdom-roermond.nlTot en met vrijdag 2 februari

Iconenexpositie in kathedraal Roermond


In de kathedraal te Roermond worden tot en met Maria Lichtmis iconen van Jan Teuwen uit Posterholt tentoongesteld. De expositie is gratis toegankelijk en dagelijks te bezichtigen van 14.00 uur tot 17.00 uur. 


Tot en met vrijdag 29 december

Kerststallententoonstelling in Klooster Wittem


Sfeervolle tentoonstelling van meer dan tweehonderd kerststallen en groepen uit de hele wereld in de bibliotheek van Klooser Wittem. Blikvanger is de grote kerstgroep uit het voormalige redemptoristenklooster de Nebo in Nijmegen, gemaakt door de in 2000 overleden redemptorist-kunstenaar pater Gerard Mathot. Geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Entree: € 3,50 inclusief kop koffie/thee. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. In de sfeervol aangeklede Gerarduszaal is ook kerststol verkrijgbaar.


Zondag 31 december tot maandag 1 januari

Gebedsnacht tijdens jaarwisseling


Wie de jaarwisseling biddend wil doorbrengen is onder meer welkom in bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard. Daar wordt in de kloosterkapel om 22.00 uur een h. Mis gevierd, waarnda rozenkransgebed. Om 23.30 uur start een gebedsuur met aanbidding, stilte, dankgebed, voorbede en sacramentele zegen. Aansluitend is er om 00.30 uur bij een informeel samenzijn gelegenheid om elkaar een zalig nieuwjaar te wensen. Meer info: reginacarmelizrg@gmail.com. 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt