Hieronder een overzicht van de fotoalbums.
 

Christoffeldag 2016

Op zaterdag 23 april 2016 werd in Roermond de jaarlijkse Christoffeldag gehouden, de ontmoetingsdag voor vormelingen uit het bisdom die dit schooljaar het sacrament van het H. Vormsel ontvangen. De dag begon en eindigde in de kathedraal met hulpbisschop De Jong. Er waren diverse sport- en spelmomenten en de vormelingen werden in het Bisschopshuis ontvangen door bisschop Wiertz.

 
 

Restauratie orgel Sint-Christoffelkathedraal

Met het inzegenen van de grootste orgelpijp door bisschop Frans Wiertz is de opbouwfase van het orgel in de kathedraal begonnen. www.bisdom-roermond.nl/opbouw-orgel-kathedraal

 
 

Opening Heilige Deuren

Op vijf plaatsen in het bisdom Roermond werd zondag 20 december een Heilige Deur geopend in het kader van het Jaar van de Barmhartigheid. Bisschop Wiertz deed opende de deur van de Landricuskerk in Echt. Andere heilige deuren werden geopend in Sittard, Meerssen en in de twee basilieken van Maastricht.

 
 

Opening Heilig Jaar van de Barmhartigheid

In de St.-Christoffelkathedraal in Roermond heeft bisschop Frans Wiertz zondagmiddag op plechtige wijze de Heilige Deur voor het Jaar van de Barmhartigheid geopend. Dit gebeurde aan het begin van een zeer druk bezochte vesperviering.

 
 

Miniconcert Poolse Koorschool

Het meisjeskoor van de koorschool Jerzy Kuzczewski uit Poznán in Polen heeft vrijdagmiddag spontaan een mini-concert gegeven in het bisschopshuis in Roermond. Het koor onder leiding van Dorota Wojnowska zong een half uur lang kerstliederen.

 
 

Dies Natalis Grootseminarie Rolduc 2015

Op dinsdag 8 december 2015 vierde Grootseminarie Rolduc in Kerkrade zijn 41e Dies Natalis. Het was de laatste Dies voor mgr. Jan Vries als rector. Speciale gast was hulpbisschop Mgr. Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Hij is zelf oud-student en voormalig docent van het grootseminarie.

 
 

Kostersbijeenkomst 2015

De Dienst Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom organiseerde op 18 november een ontmoetingsdag voor alle in Limburg werkzame kosters en kostervrijwilligers. Ruim 120 mensen namen er aan deel. Onder meer Sander van Daal sprak over het inventariseren van het roerend religieus erfgoed.

 
 

Zendingsviering 2015

Op zondag 8 november ontvingen Suzanne Hellenbrand en Marieke Cloodt uit handen van bisschop Wiertz in de kathedraal van Roermond de kerkelijke zending als catechist en catecheet. Zeven anderen ontvingen een getuigschrift wegens het voltooien van de Kairosopleiding.

 
 

Diakenwijding 2015

Op zaterdag 31 oktober 2015 vond de diakenwijding plaats van de 32-jarige Miguel Ángel Pascual Coello. De wijding werd verricht door bisschop Frans Wiertz en werd gehouden in de abdijkerk van Rolduc te Kerkrade.

 
 

Dag van het Gregoriaans 2015

Vanwege de 80e verjaardag van musicus en pastoor Fons Kurris werd in het weekeinde van 24 en 25 oktober in Maastricht en Houthem door onder meer de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond voor het eerst een diocesane Dag van het Gregoriaans gehouden.

 
 

Gezinsweekeinde najaar 2015

Van 16 tot en met 18 oktober 2015 organiseerde het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond wederom een weekeinde voor gezinnen in Steyl.

 
 

Dag van de Kerkmuziek 2015

Op zondag 11 oktober 2015 vond in de Sint-Christoffelkathedraal de diocesane Dag van de Kerkmuziek plaats. De dag werd georganiseerd door de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond. Scheidend voorzitter mgr. René Maessen werd bij die gelegenheid benoemd tot erelid van de vereniging. Tijdens de dag werd bovendien de nieuwe hymne van het aanstaande Heilig Jaar van de Barmhartigheid voor het eerst gezongen.

 
 

Fakkeltocht 2015

Op zaterdag 3 oktober 2015 vond in Roermond voor de 29e maal de jaarlijkse fakkeltocht van de kathedraal naar het Mariabedevaartsoord Kapel in 't Zand. Een paar honderd mensen liepen onder leiding van hulpbisschop Everard de Jong deze bidtocht.

 
 

Installatie rechtbank zaligverklaring zr Adolfine Tönnies

Voor de zaligverklaring van Moeder Maria Michaële (Adolfine) Tönnies werd op donderdag 3 september in het klooster van de roze zusters in Steyl een rechtbank geïnstalleerd.

 
 

Diocesane religieuzendag

Meer dan 100 religieuzen van 25 verschillende ordes en congregaties waren op dinsdag 18 augustus 2015 naar Abdij Rolduc in Kerkrade gekomen voor een Diocesane Religieuzendag. Hoofdspreker was Dom Bernardus Peters van de Trappistenabdij Koninghoeven.

 
 

Bijbelvoorleesmarathon

In het kader van het Jaar van het Religieuze Leven startte op maandag 3 augustus in de Onze Lieve Vrouwebasiliek te Maastricht een Bijbel-voorleesmarathon. Religieuzen lezen tot en met 15 augustus vrijwel de gehele Bijbel voor aan belangstellenden.

 
 

Misdienaarsdag 2015

Bij gelegenheid van 850 jaar Houthem-Sint Gerlach vond de Misdienaarsdag 2015 op zaterdag 13 juni plaats in er rond de prachtige bedevaartskerk van Houthem.

 
 

Passiespelen 2015

Een minutenlange staande ovatie viel de tientallen acteurs zondag 10 mei ten deel na afloop van de première van de 20e Passiespelen Tegelen. Enkele sfeerimpressie vanaf de tribune van 'Lente in Galilea'. De voorstelling is tot en met 13 september elk weekeinde te zien.

 
 

Diakenwijding Jan Sietzema

Jan Sietzema uit Elsloo is zaterdag 25 april 2015 in de kathedraal in Roermond tot diaken gewijd. Enkele sfeerbeelden van de wijdingsplechtigheid.

 
 

Kisikids Paasmusical 2015

'De ongelooflijke comeback’. Zo heette de Paasmusical die zaterdag 18 april in Grathem werd opgevoerd in het kader van het project KISI KIDS (Zingende Kinderen) van het Centrum voor Huwelijk en Gezin. Bekijk de foto's

 
 

Christoffeldag 2015

Op zaterdag 18 april vond in Roermond weer de jaarlijkse Christoffeldag plaats. Tientallen vormelingen uit ons bisdom waren verzameld voor spel, muziek en catechese.

 
 

Investituur Ridders van het Heilig Graf

In de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht zijn zaterdag 18 april drieëntwintig nieuwe ridders en edelvrouwen opgenomen in de Ridderschap van het Heilig Graf van Jeruzalem. Onder hen ook drie Limburgers. De geschiedenis van de Ridders van het Heilig Graf gaat terug tot de 12e eeuw. Foto's: Focuss22/Jean-Pierre Geusens

 
 

Ontmoetingsdagen Mgr. Schrijnenhuis Vasten 2014

Vrede! Daarover ging het donderdag 12 maart tijdens de eerste ontmoetingsdag voor vrouwen in de 40-dagentijd van het Mgr. Schrijnen-Huis. Tientallen vrouwen luisterden in Roermond naar Hilde Kieboom van de Sant'Egidiogemeenschap uit Antwerpen.

 
 

Missiereis bisschop Wiertz naar Madagaskar januari 2015

In januari 2015 bezocht bisschop Frans Wiertz samen met missievicaris Ton Storcken het eiland Madagaskar. De bisschop en de vicaris waren te gast in het bisdom Morondava en bezochten daar pastorale en diaconale projecten.

 
 

Nieuwjaarsreceptie 2015

Op donderdag 1 januari 2015 vond in het bisschopshuis in Roermond de traditionele Nieuwjaarsreceptie plaats. Bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong ontvingen de gasten om hen de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen.

 
 

40e Dies Natalis Grootseminarie Rolduc

Het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade heeft maandag 8 december het 40-jarig bestaan gevierd. De priesteropleiding van het bisdom Roermond deed dit met een pontificale eucharistieviering, een academische zitting en een feestmiddag in Abdij Rolduc.

 
 

Opening Jaar van het Godgewijde Leven

Op zaterdag 29 november 2014 werd het Jaar van het Godgewijde Leven geopend. In de kathedraal van Roermond deed bisschop Wiertz dat in aanwezigheid van religieuzen uit heel het bisdom.

 
 

Koningin Silvia van Zweden te gast in Abdij Rolduc

Koningin Silvia van Zweden heeft dinsdag 25 november in Abdij Rolduc de Martin Buberplaquette in ontvangst genomen. Dit gebeurde in aanwezigheid van bisschop Wiertz en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders.

 
 

Missio Canonica voor zeven nieuwe lekenambtsdragers

Zeven nieuwe pastoraal werkers en catechisten hebben zondag 9 november hun officiële zending namens de Kerk ontvangen. Dit gebeurde tijdens een vesperviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Hulpbisschop Everard de Jong reikte aan elke kandidaat zijn of haar missio canonica uit.

 
 

Landelijke Sint-Jacobusdag

Zaterdag 8 november vond de landelijke ontmoetingsdag van het Genootschap van Sint Jacobus in Roermond plaats. Meer dan 600 mensen uit het hele land kwamen naar de bisschopsstad om zich te oriënteren op een pelgrimstocht naar Santiago of om herinneringen aan eerdere tochten op te halen. Er waren lezingen, workshops en een zeer druk bezochte informatiemarkt.

 
 

Dag van de Kerkmuziek 2014

Kleine fotoimpressie van de Limburgse Dag van de Kerkmuziek op zondag 12 oktober 2014 te Weert.

 
 

Fakkeltocht 2014

Fotoreportage van de fakkelbidtocht van de kathedraal naar het Mariabedevaartsoord Kapel in 't Zand te Roermond op zaterdag 4 oktober 2014.

 
 

Gezinsweekeinde 2014

Fotoreportage van het Gezinsweekeinde dat het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin in september 2014 in Steyl organiseerde.

 
 

Heiligdomsvaart Susteren 2014

De Heiligdomsvaart Susteren 2014 is in volle gang. In dit fotoalbum enkele sfeerbeelden van de openingsmis en de historische stoet.

 
 

750 jaar Sacramentsdag

Fotoreportage van de viering van 750 jaar Sacramentsdag op donderdag 19 juni 2014 te Luik met medewerking van Limburgse schutterijen en in aanwezigheid van bisschop Wiertz.

 
 

Priesterwijding 2014

Fotoreportage van de priesterwijding van Alejandro Vergara Herrera door bisschop Frans Wiertz op zaterdag 14 juni 2014 in de kathedraal te Roermond.

 
 

KISI-KIDS kloostertournee 2014

Impressie van de tournee die de KISI-kids van het bisdom Roermond op 14 en 15 juni 2014 maakte in drie kloosters in Limburg: het kloosterverzorgingshuis De Beyart in Maastricht, de Zusters Birgittinessen in Weert en de zusters Benedictinessen in Tegelen.

 
 

Misdienaarsdag 2014

Impressie van de Limburgse Misdienaarsdag zoals die op zaterdag 7 juni 2014 in Venray werd gehouden.

 
 

Wijding aartsbisschop Van Megen

Uitgebreide fotoreportage van de bisschopswijding van de Limburgse priester Bert van Megen, apostolisch nuntius en aartsbisschop, door Pietro kardinaal Parolin op zaterdag 17 mei 2014 in de kathedraal te Roermond

 
 

Permanentdiakenwijding 2014

Fotoreportage van de wijding van Rick van den Heuvel en Pieter van de Laarschot tot permanent-diaken door bisschop Wiertz op zaterdag 10 mei 2014 in de kathedraal te Roermond

 
 

Nieuwe mantel Sterre der Zee

Op Tweede Paasdag is in Maastricht de 600e verjaardag van het Mariabeeld Sterre der Zee gevierd en het 300-jarig bestaan van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Bij die gelegenheid zegende bisschop Wiertz een nieuwe mantel voor Maria in. Na afloop van de hoogmis trok de processie door Maastricht.

 
 

Chrismamis 2014

Fotoreportage van de Chrismamis, de eucharstieviering waaronder de wijding van de heilige Oliën voor het bisdom plaatsvindt, door bisschop Frans Wiertz op woensdag 16 april 2014 in de kathedraal te Roermond.

 
 

KISI-middag

Fotoreportage van de KISI-middag op zaterdag 29 maart in Echt.

 
 

Christoffeldag 2014

Fotoreportage van de Christoffeldag voor vormelingen op zaterdag 5 april 2014 in Roermond.

 
 

Missiereis bisschop Kameroen

Fotoreportage van de missiereis die bisschop Frans Wiertz eind januari 2014 maakte naar Kameroen.

 
 

Ad Limina 2013

Fotoreportage van het Ad Liminabezoek van de Nederlandse bisschoppen - onder wie bisschop Wiertz en hulpbisschop de Jong - aan Rome van 1 tot en met 6 december 2013.

 
 

Gezinsweekeinde 2013

Fotoreportage van het Gezinsweekeinde dat het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin in oktober 2013 organiseerde te Steyl.

 
 

Dag van de Kerkmuziek 2013

Fotoreportage van de eerste Limburgse Dag van de Kerkmuziek op zondag 20 oktober 2013 in Roermond.

 
 

Uitvaart mgr. Joannes Gijsen

Fotoreportage van de rouwstoet, uitvaartplechtigheid en begrafenis van oud-bisschop Joannes Gijsen op 29 juni 2013 (Foto's Bisdom Roermond en Fotostudio Pan)

 
 

Misdienaarsdag 2013

Uitgebreide fotoreportage van de Limburgse Misdienaarsdag op zaterdag 15 juni 2013 in en om Abdij Rolduc in Kerkrade.

 
 

Priesterwijding 2013

Fotoreportage van de wijding van drie priesters voor het bisdom Roermond door bisschop Frans Wiertz op zaterdag 25 mei 2013 in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. (Copyright: Fotostudio Pan Roermond)

 
 

Vormelingendag 2013

Fotoreportage van de jaarlijkse Christoffeldag voor vormelingen in Roermond, die in 2013 plaatsvond op zaterdag 16 maart.

 
 

Openingsviering Jaar van het Geloof

Fotoreportage van de diocesane openingsviering van het Jaar van het Geloof op zondag 14 oktober 2012 in de kathedraal te Roermond in aanwezigheid van relieken van tien Limburgse zaligen en heiligen

 
 

Misdienaarsdag 2012

Zeer uitgebreide fotoreportage van de internationale Misdienaarsdag die in het Duitse bedevaartoord Kevelaer werd gehouden met deelname van 10.000 misdienaars uit het westen van Duitsland en de bisdommen Roermond en Den Bosch

 
     
     
     
     
     
     
Susteren-Echt