Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 367 
Vrijdag 7 juni 2013 
 
 
 
 
 
 
 
Diocesane dag op zaterdag 15 juni in Kerkrade
Ruim tweehonderd Limburgse misdienaars bijeen op Rolduc
Na het succes van de deelname aan de internationale Misdienaarsdag vorig jaar in Kevelaer, organiseert het bisdom Roermond dit jaar een eigen Limburgse Misdienaardag. Deze wordt gehouden op zaterdag 15 juni. Ruim tweehonderd kinderen en jongeren, allemaal misdienaar of acoliet in één van de Limburgse parochies, komen dan bijeen in Abdij Rolduc te Kerkrade.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Door Schütz-Monteverdi Consort op zondag 16 juni
Vroeg-Duitse barokmuziek tijdens Kathedraalconcert Roermond
'Freue Dich'. Onder deze titel klinkt vreugde en verdriet in de vroeg-Duitse barokmuziek tijdens een uitvoering in de reeks 'Kathedraalconcerten' te Roermond. Onder leiding van Kees Fes vertolkt het Schütz-Monteverdi Consort op zondag 16 juni om 14.30 uur in de Roermondse kathedraal diverse van deze werken.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Bij processie in Blitterswijk
Zandtapijt in teken Jaar van het Geloof
Op tal van plaatsen in Limburg trok zondag (2 juni) de Sacramentsprocessie door de straten. Zo ook in Blitterswijk. De lokale bevolking had voor de gelegenheid, bij een wegkapel waar een rustaltaar was ingericht, een zandtapijt aangelegd met het logo van het Jaar van het Geloof.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Pastoor Van Meijgaarden in De Sleutel over basiliek Meerssen:
'Onderhoud om sporen van verval wat weg te poetsen'
De eeuwenoude kerk van Meerssen werd 75 jaar geleden tot basiliek verheven. Rond Sacramentsdag wordt er jaarlijks het Sacramentsoctaaf gevierd en onlangs werd het unieke gotische Sacramentshuis in de kerk gerestaureerd. Reden om pastoor Wim van Meijgaarden aan het woord te laten in het juninummer van bisdomblad De Sleutel. Daarin tevens een interview met Femke Fermans die onlangs als onderdeel van haar afstudeerstage deelnam aan een jongerenconferentie in het Vaticaan, een verslag van de Sociale Studiedag waarbij de eerste Dr. Poelsprijs werd uitgereikt en deel drie van een reeks over de geschiedenis van de communicatie in het bisdom. Dit laatste vanwege het 40-jarig bestaan van De Sleutel.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN JUNI 2013
Lenteboden?
 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAAR Agenda BISDOM ROERMOND
WEEK 23 2013
 
 
 
  Lees Verder
 
Relikalender
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 27 28 29 30 31 1 2
23 3 4 5 6 7 8 9
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Voor wie woorden zoekt 
In dit boek staan woorden van dankbaarheid, van bemoediging, van blijdschap, van vertrouwen, maar ook van verdriet. Een boek voor wie zoekende is naar de juiste toon, opdat woorden landen in het hart van de ander, wie dat ook moge zijn. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst