Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 368 
Vrijdag 14 juni 2013 
 
 
 
 
 
 
 
In Grootseminarie Rolduc te Kerkrade
Summerschool over hedendaagse vragen van en voor jongeren
Na het succes van vorig jaar, organiseert Grootseminarie Rolduc ook déze zomer een 'summerschool' over hedendaagse vragen die jongeren bezighouden. De midweek is bedoeld voor katholieke jongeren tussen 18 en 30 jaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Mgr. Remigius van bisdom Kottar is derde binnen een maand
Bisschop ontvangt wederom Indiase collega
Wederom heeft bisschop Frans Wiertz een Indiase collega ontvangen. Vrijdag (14 juni) kwam mgr. Peter Remigius van het bisdom Kottar op bezoek in het Roermondse Bisschopshuis. Het is de derde Indiase bisschop binnen een maand die Roermond bezoekt. Wiertz onderhoudt warme contacten met verschillende Indiase bisschoppen. Priesterstudenten van hen studeren aan de Roermondse priesteropleiding Rolduc om daarna als priester in Limburg aan de slag te gaan.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kardinaal Eijk en hulpbisschop De Jong onderstrepen belang
Dinsdag landelijke presentatie doorlopend catecheseproject
Komende dinsdag (18 juni) verschijnen de nieuwe werk- en begeleidersboeken van leerjaar twee van het doorlopende catecheseproject ‘Het Licht op ons pad’. De methode, die mede op initiatief van de catecheseafdeling van het bisdom Roermond wordt uitgegeven, biedt kinderen en geloofsopvoeders (catecheten, docenten) een aantrekkelijke route om Bijbel en geloof stap voor stap te leren kennen.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Ook bij diaconale organisaties duidelijk merkbaar
Schuldenproblematiek neemt toe
De berichten in de media spreken duidelijke taal. De schuldenproblematiek bij individuele burgers groeit enorm. Mede daarom heeft de regering onlangs tachtig miljoen euro extra beschikbaar gesteld om deze groeiende schuldenproblematiek in ons land extra aan te pakken. Dit is hard nodig, zo blijkt, want een groeiend aantal mensen raakt in steeds grotere financiële problemen. Ook in Limburg is deze toename bij Vincentiusverenigingen en diaconale organisaties duidelijk merkbaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAAR Agenda BISDOM ROERMOND
WEEK 24 2013
 
 
 
  Lees Verder
 
Relikalender
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 27 28 29 30 31 1 2
23 3 4 5 6 7 8 9
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
De verborgen kracht van vriendelijkheid 
Een praktische handleiding voor wie de wereld om zich heen een beetje leefbaarder wil maken, steeds een beetje meer. Het is dit boek dat het artikel van de week is in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst