Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 369 
Vrijdag 21 juni 2013 
 
 
 
 
 
 
 
Toerusting in korte modules
Bisdommelijke lekenopleiding Kairos wordt vernieuwd
Vanaf september start Kairos, de lekenopleiding van het bisdom Roermond, met een volledig vernieuwd aanbod aan opleidingsmogelijkheden en toerusting in korte maar krachtige modules. Ook is het mogelijk om - ter eigen verdieping - op ontdekking te gaan in het geloof middels een cursus van één of twee jaar. En uiteraard blijft ook de vierjarige opleiding voor leken tot catechist bestaan, al wordt die ingekort van 21 naar 12 cursusdagen per jaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Mgr. Shah van bisdom Lahore
Bisschop ontvangt Pakistaanse collega
Het is deze weken een komen en gaan van verschillende buitenlandse bisschoppen in het Roermondse Bisschopshuis. Zo was het afgelopen woensdag (19 juni) de beurt aan mgr. Sebastian Shah uit Pakistan die door bisschop Frans Wiertz werd ontvangen. Shah is hulpbisschop van het bisdom Lahore.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Belofte voor volgende Limburgse Misdienaarsdag in 2014
Tweehonderd enthousiaste misdienaars beleefden plezierige dag
Afgelopen zaterdag (16 juni) werd een speciale dag voor de Limburgse misdienaars gehouden. Ruim tweehonderd jongens en meisjes, allemaal enthousiaste altaardienaren uit diverse parochies uit Noord- , Midden- en Zuid-Limburg togen naar Abdij Rolduc in Kerkrade. Al dan niet in misdienaarstoog vierden zij samen met hulpbisschop Everard de Jong de H. Mis, nuttigden zij een gezamenlijke lunch, krioelden zij in en om het eeuwenoude abdijcomplex tijdens een vossejacht met bijzondere personages en beleefden zij aan dit alles zichtbaar veel plezier.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Het Licht op ons pad
Tweede leerjaar catecheseproject gepresenteerd
Afgelopen dinsdag (18 juni) zijn de nieuwe werk- en begeleidersboeken van leerjaar twee van het doorlopende catecheseproject ‘Het Licht op ons pad’ gepresenteerd. Hulpbisschop Everard de Jong, die het imprimatur voor de uitgave gaf, ontving de boekenset uit handen van Peter Dullaert van uitgeverij Adveniat. De methode, die mede op initiatief van de catecheseafdeling van het bisdom Roermond wordt uitgegeven, biedt kinderen en geloofsopvoeders (catecheten, docenten) een aantrekkelijke route om Bijbel en geloof stap voor stap te leren kennen. Vorig jaar verscheen leerjaar één.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Volgende week donderdag feest O.L.V. Altijddurende Bijstand
Ontsteking ruim 1.200 noveenkaarsen in bedevaartsoord Wittem
Volgende week donderdag (27 juni) wordt in de Kerk het feest van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand gevierd. In de kerk en kapel van het Sint-Gerardusbedevaartoord te Wittem worden dan ruim 1.200 noveenkaarsen ontstoken. Deze zullen negen dagen lang branden voor de intenties van even zoveel Mariavereerders uit het hele land.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Diocees waar Limburgse WJD-jongeren verblijven
Nieuwe bisschop voor Braziliaans bisdom Almenara
Paus Fran­cis­cus heeft de Brazil­i­aan Car­los Bran­dao Cabral (1963) benoemd tot biss­chop van Alme­nara. Hij volgt de Ned­er­landse mgr. Hugo Maria van Steeke­len­burg (1937) op die dit bis­dom sinds 1999 lei­dde. Over enkele weken verblijven de Limburgse Wereldjongerendagreizigers in dit Braziliaanse bisdom als gast van Van Steeke­len­burg. Het bis­dom telt 192.800 inwon­ers waar­van 147.300 katholieken en 18 priesters.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAAR Agenda BISDOM ROERMOND
WEEK 25 2013
 
 
 
  Lees Verder
 
Relikalender
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 27 28 29 30 31 1 2
23 3 4 5 6 7 8 9
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
HET LICHT OP ONS PAD - VOORDEELPAKKET 
Dat er behoefte was aan een nieuw doorlopend catecheseproject, bleek uit de regelmatige vraag ernaar uit de parochies. Reden om vorig jaar het eerste pakket van de methode 'Het Licht op ons pad' uit te geven. Afgelopen week verscheen leerjaar twee. De methode slaat een brug tussen parochie, gezin en school, is eigentijds en aantrekkelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Een kind of jongere kan per jaar/module in- en uitstappen. Begeleider- en werkboeken wijzen de weg. Hoofdredacteur is het bisdom Roermond. Aan de pilot werkten 38 parochieverbanden en 26 scholen mee. Tot en met augustus geldt een speciale aanbieding voor het totale pakket van de eerste twee leerjaren. In 2014 komen de laatste materialen beschikbaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst