Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 371 
Vrijdag 5 juli 2013 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In verband met de zomerperiode ontvangt u - behoudens wanneer de actualiteit daarom vraagt - in de komende weken geen digitale nieuwsbrief. Actuele berichtgeving omtrent de Wereldjongerendagen is in deze weken te volgen via www.wjd.nl en landelijke en internationale kerkelijke berichten via www.rkk.nl. De eerstvolgende digitale nieuwsbrief van het bisdom Roermond kunt u dan weer op vrijdag 9 september tegemoet zien. Wij wensen u een zonnige en inspirerende zomerperiode toe.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Drukbezochte uitvaart en indrukwekkende rouwstoet
Kardinaal prijst onverschrokkenheid van bisschop Gijsen
Zaterdag (29 juni) vond de uitvaart van oud-bisschop Joannes Gijsen plaats. Adrianus kardinaal Simonis ging daarin voor.In de kathedraal van Roermond prees hij de overledene met name om diens idealisme. Hij noemde Gijsen een “onverschrokken en profetische bisschop die tegen de stroom in Christus verkondigde indachtig de uitspraak: Ik ben de weg, de waarheid en het leven.’’ De plechtigheid werd bijgewoond door onder meer twaalf bisschoppen en zo'n zeshonderd belangstellenden. Voor en na de dienst trok een indrukwekkende en lange rouwstoet te voet door de straten van de bisschopsstad.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Mgr. Wiertz bij vooravondmis uitvaart mgr. Gijsen:
'Afscheid van een groot bisschop die geschiedenis schreef'
"We nemen afscheid van een groot mens, een groot bisschop, die geschiedenis heeft gestudeerd maar vooral ook geschiedenis heeft geschreven, doordat hij in het bisdom Roermond de weg bereid heeft voor de Heer gedurende 21 jaar. Hij heeft de weg gewezen van Gods Woord, traditie, ambt en sacramenten tot opbouw van het Volk van God hier op aarde en tot lof van de Heer." Dat zei bisschop Frans Wiertz in zijn preek tijdens de mis op de vooravond van de uitvaart van zijn voorganger op de zetel van Roermond, Jo Gijsen, in de kloosterkapel van de Karmelietessen te Sittard. De bisschop plaatste daarin zijn voorganger in de context van de geschiedenis.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naar video-opname preek kardinaal Simonis bij uitvaart mgr. Gijsen
Naar uitgebreide fotoreportage uitvaart mgr. Gijsen
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanaf volgende week zaterdag tot en met eind juli
Zeventig Limburgse jongeren vertrekken naar WJD in Brazilië
Volgende week zaterdag (13 juli) vertrekken zeventig jongeren uit Limburg naar de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro. Hulpbisschop Everard de Jong gaat met hen mee. In totaal driehonderd Nederlandse jongeren deelnemen aan de WJD in Brazilië. Hoogtepunt vormt de eucharistieviering met paus Franciscus op zondag 28 juli waaraan honderdduizenden jongeren uit heel de wereld zullen deelnemen.
 
 
   Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Op diverse locaties voor tieners en jongeren
Bisdommelijke zomerkampen begonnen
Deze week zijn de diverse midweken begonnen, die de jongerenafdeling van het bisdom organiseert voor kinderen en tieners uit heel Limburg. Ze vinden plaats op diverse locaties verspreid door de provincie. Ook de bisschop of zijn vervanger brengen aan elk kamp een bezoek. Voor de oudere jongeren is er bovendien een sportief midweekverblijf in de Oostenrijkse Alpen. In totaal kennen de zomeractiviteiten van het bisdom enkele honderden deelnemers.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag 20 oktober in Roermond
Limburgse Dag van de Kerkmuziek als waardering voor koren
Te midden van alle muzikale rijkdom neemt de kerkmuziek in Limburg een zeer belangrijke plaats in. Reden voor het bestuur van de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond om in samenwerking met VNK-Limburg een 'Dag van de Kerkmuziek' te organiseren om waardering uit te spreken voor alle trouwe inzet van de koren die met de parochies verbonden zijn, maar ook om elkaar te inspireren. Vandaar dat er gekozen is voor een feestelijke dag van ontmoeting met boeiende workshops. Op zondagmiddag 20 oktober in Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN JULI / AUGUSTUS 2013
In memoriam
 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAAR Agenda BISDOM ROERMOND
ZOMERAGENDA 2013
 
 
 
  Lees Verder
 
Relikalender
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
27 1 2 3 4 5 6 7
28 8 9 10 11 12 13 14
29 15 16 17 18 19 20 21
30 22 23 24 25 26 27 28
31 29 30 31 1 2 3 4
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Hemelse toetjes
Puttend uit de rijke culinaire traditie rond de Middellandse Zee, en geïnspireerd door de twaalf apostelen, heeft Renée Vonk vijftig heerlijke nagerechten bedacht. Voor ieder van de twaalf apostelen creëerde zij een hartig én een zoet dessert. Daarnaast laat zij de lezer kennismaken met de Zuid-Franse traditie van ‘les treize desserts’: de dertien nagerechten die aan het eind van de kerstmaaltijd allemaal tegelijk worden geserveerd en die symbool staan voor Jezus en zijn twaalf apostelen. Op een toegankelijke en plezierige manier weet Renée Vonk de gerechten te verbinden met de Bijbelse verhalen over Jezus en zijn apostelen. Dit boek is het zomerartikel in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst