Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 372 
Vrijdag 06 september 2013 
 
 
 
 
 
 
Oproep tot vasten en gebed voor Syrië
 
Bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong sluiten zich van harte aan bij de oproep van paus Franciscus om aanstaande zaterdag (7 september) in het teken van gebed en vasten te stellen voor vrede in het Midden-Oosten en Syrië in het bijzonder. De paus roept wereldwijd alle lokale kerken op zich bij dit gebed aan te sluiten in de hoop dat de mensheid "deze gebaren van vrede ziet en de woorden van hoop en vrede hoort."
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruim tweeduizend Limburgse pelgrims naar Lourdes
 
Deze maand september vinden er vanuit Limburg enkele bedevaartreizen naar Lourdes plaats, waaraan in totaal bijna 2300 pelgrims deelnemen. Dat zijn er 600 meer dan in mei/juni toen er ook zo’n doorlopende reeks Lourdesreizen plaatsvond. Deze keer gaat het om vier grote groepsbedevaarten. De deelnemers reizen per trein, bus en vliegtuig.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Bisdom heeft nieuwe website
 
Sinds 1 september is de website van het bisdom Roermond totaal vernieuwd. Naast een aanpassing van de site in de bisdommelijke huisstijl is de site vooral ook veel overzichtelijker geworden. Bovendien is het bisdom voortaan ook op verschillende social media goed vertegenwoordigd.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Column september 2013
MUREN
 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 36 en 37
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Thomas
Thomas is een unieke glossy over de wereldberoemde spiritualiteit van Thomas a Kempis. Van Bill Clinton en Stef Bos tot Kees van der Staaij, van Désanne van Brederode en Annemiek Schrijver tot Ernst Daniel Smid. Thomas a Kempis zit in harten van velen. Dat is te danken aan zijn beroemde boek 'De navolging van Christus' dat tot op de dag van vandaag overal ter wereld gelezen wordt. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun leeservaringen met dat boek. Er is aandacht voor maatschappelijke initiatieven in de geest van Thomas, voor de Moderne Devotie, de religieuze beweging waartoe Thomas behoorde, en voor Overijssel, de bakermat van deze beweging die een stempel op de Europese cultuur heeft gedrukt. De glossy Thomas staat voor levenskunst en spiritualiteit, voor diepgang en mystiek, voor liefde en verwondering en is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst