Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 373 
Vrijdag 13 september 2013 
 
 
 
 
 
 
Dit weekeinde Open Monumentendag
 
Dit weekeinde (14 en 15 september) vindt in heel Nederland de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Meer dan 160 monumenten in de provincie Limburg (waarvan de grenzen gelijk lopen aan die van het bisdom Roermond) zijn zaterdag of zondag of beide dagen voor het publiek vrij toegankelijk. Daaronder 44 monumenten die tot het religieus erfgoed (kerk of klooster of kapel) gerekend worden, zoals de kathedraal in Roermond en Abdij Rolduc in Kerkrade
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoge onderscheiding voor Jan Hoen en Hans Troost
 
Jan Hoen (72) uit Maastricht en Hans Troost (75) uit Heerlen hebben maandag 9 september een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. Beide heren worden benoemd tot ridder in de orde van Sint Sylvester. Dit vanwege hun verdiensten op het vlak van Kerk en maatschappij. In het bijzonder hebben zij zich ingezet voor de relatie tussen katholisme en jodendom in de provincie Limburg.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Benoemingen
 
De bisschop van Roermond heeft deze weken de volgende benoemingen afgekondigd
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Septembernummer De Sleutel verschenen
Deze week is het septembernummer van bisdomblad De Sleutel verschenen. Daarin onder meer een uitgebreide terugblik op de Wereldjongerendagen door broeder Geraldo, lid van het Oratorium in Maastricht en student aan het Grootseminarie Rolduc. Van oorsprong Braziliaan werd hij gevraagd de Wereldjongerendaggangers uit ons bisdom als tolk bij te staan. Van zijn deelname geeft hij een persoonlijk getuigenis.
 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 37 en 38
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
In alle eenvoud
Hij is priester en bekende Nederlander, Antoine Bodar. Een fascinerende tv-persoonlijkheid, een uitgesproken verdediger van het christelijk geloof. Hij wordt vaak gezien als een orthodoxe scherpslijper. In dit boek ontmoet de lezer een andere Bodar. 'In alle eenvoud' is het sprankelende relaas van een ontmoeting tussen Bodar en de journalist Gerrit Morren. Een onbevangen en persoonlijk interview, waarmee het boek eerder een vertelling, een roman, een levend drama is, dan een vraaggesprek. De lezer ontmoet de mens Bodar, in alle eenvoud, kwetsbaar en fier tegelijk. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst