Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 374 
Vrijdag 20 september 2013 
 
 
 
 
 
 
Vernieuwde Kairosopleiding van start gegaan
 
Zaterdag 14 september is de vernieuwde bisdommelijke Kairosopleiding van start gegaan. De vernieuwing houdt ondermeer in dat het aantal cursusdagen is verminderd en er ook nieuwe kortlopende trajecten worden aangeboden. De aanpak is blijkbaar een schot in de roos," zo laat Kairosdirecteur dr. Johan van der Vloet weten, "want het aantal cursisten dat zich aanmeldde voor het eerste jaar is verdubbeld van vijf naar tien. Voor de kortlopende trajecten schreven zich zes studenten in. In totaal zijn er nu 40 studenten."
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisdom organiseert gezinsversterkende workshops
 
Vaak hoor je ouders zeggen dat vader- of moeder-zijn de mooiste en meest uitdagende baan van hun leven is. Ouders stellen daarbij hoge eisen aan zichzelf en aan de kinderen. Carrière, ambities, veel sociale contacten en hoge idealen voor het gezin. Maar dit vraagt allemaal veel tijd en energie. Hoe kun je dit alles het beste combineren? Daarover gaat een serie interactieve en creatieve workshops die dit najaar door het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin worden gehouden in Susteren en Nieuwstadt.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Koos Swinkels erevoorzitter Kruisen en Kapellen
 
Koos Swinkels uit Venray is benoemd tot erevoorzitter van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg. Dit gebeurde tijdens een bijzondere bijeenkomst van het bestuur van de stichting, bij gelegenheid van het terugtreden van Swinkels als actief voorzitter.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Kerk Treebeek aan eredienst onttrokken
De parochiekerk O.L.V. van de Rozenkrans te Treebeek is met ingang van 1 september jongstleden opnieuw aan de eredienst onttrokken. Dit decreet is uitgevaardigd omdat het eerdere onttrekkingsdecreet van 29 juli 2010 door Romeinse dicasteries was teruggedraaid.
 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 37 t/m 39
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Gebedenboek YouCat
Dit gebedenboek speciaal voor jongeren brengt klassieke en moderne gebeden samen. Het is een uitnodiging en handleiding om te leren bidden. Een bloemlezing van prachtige gebeden: psalmen, oude pelgrimsgebeden, teksten van klassieke auteurs als Thomas van Aquino of John Henry Newman, tot grote hedendaagse auteurs als Dag Hammarskjöld of broeder Roger van Taizé. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst