Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 376 
Vrijdag 18 oktober 2013 
 
 
 
 
 
 
Diego Semprun ontwerpt ramen Sacramentskoor kathedraal
 
Diego Semprun Nicolas heeft vier nieuwe gebrandschilderde ramen ontworpen ten behoeve van het Sacramentskoor in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. De diocesane kunstcommissie heeft het ontwerp van de ramen vrijdag 11 oktober goedgekeurd. Het eerste raam wordt nu vervaardigd en zal naar verwachting begin januari kunnen worden onthuld.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Missiesymposium in Gronsveld
 
Het bisdommelijk Missiesecretariaat organiseert op vrijdag 1 november een missiesymposium in Gronsveld. Dit vanwege de onthulling van een gedenkplaquette van missiebisschop Jo Willigers, later die dag, in diens geboortedorp. Thema van het minisymposium is 'Herders die naar hun schapen ruiken'.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Gebedsdagen Biddende Moeders
 
Als ouder heb je een grote wens: dat je kinderen gelukkig worden. In het bisdom Roermond zijn momenteel dertig groepen actief waar 'biddende moeders' regelmatig samenkomen om te bidden voor elkaars kinderen en kleinkinderen. Om iedereen te laten kennis maken met deze methode zijn alle (groot)moeders welkom tijdens één van de twee gebedsdagen die het Centrum voor Huwelijk en Gezin met Mothers Prayers Nederland in Limburg organiseert.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
Lezing over hedendaags jodendom
 
Waarom leven en doen joden, zoals ze doen? Dat is het thema van een lezing die Jochanan Chaim Belinfante op komende maandag (21 oktober) houdt in Roermond. Hij doet dat op uitnodiging van de bisdommelijke Resonansgroep Katholieke Kerk - Jodendom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
Column oktober 2013
 
Syrië en het gebed
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 42 t/m 43
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 30 1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 1 2 3

 

 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Maria-cd
'Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria' dat is de titel van een cd met Mariagezangen door mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker. Deze cd is in deze rozenkransmaand oktober het artikel van de week in het Carolushuis, het verzendhuis van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst