Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 377 
Vrijdag 25 oktober 2013 
 
 
 
 
 
 
Limburg beleefde eerste Dag van de Kerkmuziek
 
Op zondag 20 oktober vond de eerste Limburgse Dag van de Kerkmuziek plaats. Aan de dag, georganiseerd door de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond, namen ruim tweehonderd kerkmusici deel, voornamelijk koorzangers.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop ontvangt boek 'Represailles in Limburg'
 
Bisschop Frans Wiertz heeft woensdag 23 oktober het eerste exemplaar ontvangen van het boek 'Represailles in Limburg'. Het boek gaat over het gewapend katholiek verzet in de provincie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek werd juist aan de bisschop overhandigd, omdat veel bisdompriesters destijds in de leiding van dit verzet zaten.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
KISI-instudeerweekend
 
Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om te zingen, dansen en toneel te spelen, wordt op zaterdag 9 en zondag 10 november een instudeerweekend gehouden voor een kerstmusical die op latere datum wordt uitgevoerd. Dit vindt plaats op initiatief van het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin in een kampeerboerderij te Herkenbosch. Alle kinderen vanaf acht jaar kunnen zich opgeven.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 43 t/m 44
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 30 1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 1 2 3

 

 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Mysticus van nabijheid
De nieuwe paus koos de naam Franciscus. Het is de eerste keer dat een paus die naam kiest. Wie was Franciscus van Assisi eigenlijk? Franciscaan André Jansen gaat in zijn boek 'Franciscus van Assisi, mysticus van nabijheid' dieper in op het leven van Franciscus en op zijn spiritualiteit. De auteur legt de focus op het mystieke in Franciscus' spiritualiteit van nabijheid. Mystiek is een doorleefde verbondenheid van de mens met zijn transcendente oorsprong. Mystieke ervaringen hebben onmiskenbaar gemeenschappelijke trekken. Door Franciscus' mystieke intuïties daarmee te confronteren, toont hij scherp de diepte ervan en zijn originaliteit als ‘mysticus van nabijheid'. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst