Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 378 
Vrijdag 31 oktober 2013 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanwege het hoogfeest van Allerheiligen zijn de bisdomkantoren vrijdag 1 november gesloten.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Dré Franssen benoemd tot bisschoppelijk vicaris
 
Bisschop Frans Wiertz van Roermond heeft mgr. Dré Franssen (73) per 1 november benoemd tot bisschoppelijk vicaris. Franssen krijgt als aandachtsgebied de emeriti en zieke priesters en diakens. Hij volgt in deze functie vicaris Frans Vroemen op.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Armoedeonderzoek 2013
 
Dit jaar heeft een nieuw oecumenisch armoedeonderzoek naar de diaconale hulpverlening door Kerken vanwege armoede plaatsgevonden. Daaruit blijkt dat het aantal mensen dat bij de Rooms-Katholieke Kerk een aanvraag heeft gedaan voor financiële hulp ten opzichte van 2009 met ruim 50 procent is toegenomen. De hulp die de kerken bieden, bestaat vooral uit financiële giften (86 procent). Andere veel voorkomende hulpverleningsvormen zijn materieel en in natura (63 procent), financiële leningen (60 procent) en het mogelijk maken van een vakantie (38 procent). In totaal verlenen de Kerken 30 miljoen euro aan hulp.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschoppelijke vieringen rond Allerheiligen
 
Elk jaar op 1 november viert de Katholieke Kerk het feest van Allerheiligen. In Roermond gebeurt dit onder meer met een pontificale eucharistieviering door bisschop Frans Wiertz in de Sint-Christoffelkathedraal. Daags erna, op 2 november, gedenkt mgr. Wiertz zijn overleden voorgangers in de Bisschoppelijke Grafkapel op het Oude Kerkhof van Roermond. Deze kapel is zaterdag en zondag (2 en 3 november) voor het publiek toegankelijk.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 44 t/m 45
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 30 1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 1 2 3

 

 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Franciscus de nieuwe paus
Zijn naam is een programma. Nooit verkoos een nieuwe paus de naam van de heilige van de armoede. De Argentijn Jorge Mario Bergoglio durfde de uitdaging aan op de dag dat hij de 266ste paus op de stoel van Petrus werd. Hij is de eerste bisschop uit Latijns- Amerika en sinds 1272 de eerste niet-europeaan die het pauselijk ambt aanvaardt. Wie is echter deze nieuwe paus? Journalist en Vaticaanexpert Simon Biallowons denkt na over de erfenis van Benedictus XVI en brengt een boeiend relaas van het conclaaf dat tot de verkiezing van Bergoglio leidde. Hij schetst niet alleen de persoon en de opvattingen van Jorge Bergoglio maar ook de grote uitdagingen in kerk en wereld waar hij als paus Franciscus voor staat. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de webwinkel en verzendboekhandel van het bisdom. .
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst