Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 379 
Vrijdag 08 november 2013 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop leeft mee met slachtoffers Reuver
 
Bisschop Frans Wiertz van Roermond heeft met grote verslagenheid kennis genomen van het gezinsdrama dat zich gisteren in Reuver heeft afgespeeld. Hierbij kwamen een 3-jarig meisje en haar 44-jarige vader om het leven en raakte de 26-jarige moeder gewond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerk voert Verklaring Omtrent Gedrag in
 
De Nederlandse bisschoppen hebben besloten dat vanaf 1 januari in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland voor bepaalde categorieën personen die een nieuwe kerkelijke benoeming of aanstelling verlangen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet worden gevraagd alvorens zij kunnen worden benoemd of aangesteld. Dit betekent dat per die datum een VOG moet worden aangevraagd voor priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers; deze zelfden in opleiding, alsmede voor vrijwilligers die werken met jongeren, met persoonsgegevens of financiën.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Sluitsteen voor nis overleden bisschop Gijsen
 
In de Bisschoppelijke Grafkapel op het Oude Kerkhof van Roermond is onlangs een sluitsteen geplaatst voor de nis die voorbestemd was om bisschop Jo Gijsen in bij te zetten. De oud-bisschop van Roermond overleed afgelopen zomer, maar werd op diens eigen verzoek, in plaats van in de grafkapel begraven op het kloosterkerkhof te Sittard.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
DiaconAction nieuwe stijl
 
Onder de noemer 'DiaconAction' zetten jaarlijks meer dan duizend katholieke jongeren zich in voor mensen in de eigen omgeving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Groepen of klassen organiseren dan diaconale activiteiten. Voorgaande jaren allemaal in het derde weekend van november. Vanaf dit jaar staat het parochies en scholen vrij om een eigen actieweekend te kiezen.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Cuypers in novembernummer De Sleutel
 
De beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers was lange tijd omstreden, maar is nu onderwerp van herwaardering. Over hem is veel te vertellen. Dat gebeurt zes dagen in de week in het volledig aan de architect gewijde Cuypershuis in Roermond. In het novembernummer van bisdomblad De Sleutel uitgebreid aandacht voor Cuypers, het aan hem gewijde museum én kenniscentrum.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Column november 2013
 
Teaching by example
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 45 t/m 46
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
44 28 29 30 31 1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 1

 

 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
 
Langzaamaan komen de advents- en kersttijd in zicht. Het Carolushuis, de webwinkel en verzendboekhandel van het bisdom heeft daartoe diverse artikelen - waaronder adventskalenders, achtergrondbrochures, kerstverhalen voor kinderen en ansichtkaarten - beschikbaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst