Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 380 
Vrijdag 15 november 2013 
 
 
 
 
 
 
Extra collecte in Limburgse kerken voor noodhulp Filippijnen
 
Het bisdom Roermond roept alle parochies in Limburg op om een extra collecte te houden voor het rampgebied in de Filippijnen. De opbrengst van de collecte zal gebruikt worden voor directe noodhulp aan slachtoffers van de tyfoon Haiyan, die afgelopen weekeinde over de Filippijnen raasde.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Oude kerkvisitatieverslagen online
 
Bisschop Frans Wiertz van Roermond neemt zaterdag 16 november een website in gebruik, waarop verslagen te vinden zijn van zogeheten ‘kerkvisitaties’ uit de 17e en 18e eeuw. Dit zijn officiële inspecties, door of namens de bisschop in die tijd verricht in de parochies van het oude bisdom Roermond (1559-1801). De website wordt gelanceerd tijdens een symposium in het kader van het 150-jarig bestaan van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap in Abdij Rolduc.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Bisschoppen sturen vragenlijst synode gezin naar parochies
 
De Nederlandse Bisschoppenconferentie - onder wie de Roermondse bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong - heeft half november de vragenlijst van het Vaticaan besproken naar aanleiding van de in 2014 te houden synode over het gezin. Besloten is de vragen naar de pastorale praktijk op korte termijn naar de pastorale teams van de parochies te sturen, met het verzoek een beeld te geven van wat er in de parochies speelt met betrekking tot huwelijk en gezin.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Het bisdom op Facebook en Twitter
 
Sinds enige tijd zit het bisdom Roermond met een eigen pagina op Facebook en Twitter. Mocht u ook op deze social media zitten? Bezoek ons, like ons, volg ons en/of tip ons bij uw vrienden en kennissen. Zo blijven u en zij op de hoogte van het bisdomnieuws, met bovendien via deze social media af en toe wat extraatjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 46 t/m 47
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
44 28 29 30 31 1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Kerstverhalen gekozen door Antoine Bodar
Kersttijd is de periode waarin mensen eens te meer nadenken over leven en dood, vriendschap en geborgenheid, vrede en tevredenheid, onschuld en zuiverheid. Antoine Bodar ontdekte Kerstverhalen die ertoe doen en stelde zijn eigen bundel samen. De gekozen verhalen zijn verdiepend naar thema en literair naar vorm. De bundel is bedoeld voor christenen en voor belangstellende ongelovigen van alle leeftijden en kan elk jaar weer ter hand worden genomen. Opgenomen zijn, naast het Kerstevangelie, verhalen van bijvoorbeeld Tolstoj, Walschap, Bomans, Aafjes, Böll. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst