Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 382 
Vrijdag 29 november 2013 
 
 
 
 
 
 
Bisdom lanceert foto- en verhalenwedstrijd
 
Bij gelegenheid van de sluiting van het internationale Jaar van het Geloof lanceert het bisdom Roermond een foto- en verhalenwedstrijd. Mensen worden daarin uitgedaagd om hun betrokkenheid bij Kerk en samenleving in foto's en verhalen vast te leggen. Vanuit de inzendingen worden onder meer een reizende expositie, een brochure en een website samengesteld. Het bisdom hoopt daarmee te laten zien hoe Limburgers anno 2014 vorm geven aan hun geloven.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nederlandse bisschoppen op Ad Liminabezoek in Rome
 
De Nederlandse bisschoppen - onder wie de Roermondse bisschop Frans Wiertz en zijn hulpbisschop Everard de Jong - zijn van 2 tot en met 7 december in Rome voor hun zogeheten 'Ad Limina'-bezoek. Ze bezoeken dan de graven van de apostelen Petrus en Paulus, gaan op audiëntie bij paus Franciscus en bezoeken verschillende Vaticaanse congregaties en pauselijke raden. Het bezoek is ook bedoeld om in het Vaticaan verslag uit te brengen van de situatie in de Nederlandse Kerkprovincie. Dit verslag staat in het Ad Limina Rapport dat maandag openbaar is gemaakt.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Zeven leken uitgezonden tijdens slotviering Jaar van het Geloof
 
Met een pontificale vesperviering in de kathedraal te Roermond is ook diocesaan het internationale Jaar van het Geloof zondag 24 november afgesloten. Paus Franciscus deed dat al in de ochtenduren in het Vaticaan, hulpbisschop Everard de Jong deed dat in Roermond. Tijdens de plechtigheid werden tevens zeven lekenambtsdragers uitgezonden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe Priesterraad geformeerd
 
Onlangs is de nieuwe priesterraad door de bisschop geformeerd. Het betreft de zevende priesterraad, sinds de instelling ervan. De raad telt 20 leden. Qualitate qua zijn de vicarissen-generaal lid van deze raad. Van de andere leden worden er 11 leden door de priesters zelf gekozen en de overige door de bisschop aangewezen. Aldus wordt een evenredige vertegenwoordiging van heel de geestelijkheid naar leeftijd, functie en regio gegarandeerd. De eerste vergadering en ‘installatie’ van de leden vindt plaats op donderdag 23 januari in Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Gebedswake voor het Leven in kathedraal Roermond
 
Op de vooravond van de Advent - zaterdag 30 november - vindt in de Roermondse kathedraal een gebedswake voor het leven plaats. Deze wake wordt wereldwijd in diverse bisdommen gehouden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 48 t/m 49
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
44 28 29 30 31 1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Een leven met Karol
‘De paus uit Polen’: zo is Johannes Paulus II bekend geworden. Wie was deze sterke en inspirerende figuur, die zo’n grote stempel heeft gedrukt op de katholieke Kerk en op de Europese geschiedenis? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Het is geschreven door Stanisław Dziwisz, die als secretaris van de paus gedurende tientallen jaren het meest nabij stond. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst