Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 383 
Woensdag 04 december 2013 
 
 
 
 
 
 
Bisschop vraagt om oprichting Paus Franciscusgroepen
 
Bisschop Frans Wiertz wil graag dat in de parochies in Limburg Paus Franciscusgroepen ontstaan. Deze groepen moeten zich - in navolging van het voorbeeld van de paus zelf - gaan inzetten voor armen en kanslozen in de maatschappij. "Menselijke nabijheid, een goed woord, een toegestoken hand: het kan zo weldadig werken." Hij lanceert het idee van de oprichting van deze groepen in zijn jaarlijkse Adventsboodschap aan alle gelovigen in het bisdom Roermond. De brief wordt in het weekeinde van 8 december in alle parochies in Limburg voorgelezen of op een andere wijze gepubliceerd.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschoppen enthousiast over ontmoeting met paus
 
De Nederlandse bisschoppen - onder wie de Roermondse bisschoppen Frans Wiertz en Everard de Jong - hebben maandag 2 december gesproken met paus Franciscus in het kader van hun Ad Limina bezoek aan Rome. Ze werden ontvangen in het pauselijk paleis en spraken ruim anderhalf uur met de Heilige Vader. Na afloop kwamen ze geïnspireerd en bemoedigd naar buiten. 'De paus heeft ons hoop gegeven,' zo typeerde bisschop Wiertz het gesprek.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop: 'Diaconie minstens zo belangrijk als verkondiging en liturgie'
 
"Paus Franciscus weet elke dag opnieuw met enthousiasme en overtuiging aandacht te vragen voor Christus en Zijn evangelie voor heel de wereld. Wanneer wij bisschoppen straks terug zijn in Nederland, hoeven wij niet anders te doen dan dit. Elke dag opnieuw erop uit trekken om met veel geduld en empathie Christus present te stellen in de samenleving. In de liturgie, in onze verkondiging, maar zeker ook in de diaconie." Dat zei bisschop Frans Wiertz dinsdag 3 december in zijn preek tijdens de mis die de gezamenlijke Nederlandse bisschoppen vierden in de basiliek van Sint Jan van Lateranen te Rome. De bisschoppen zijn daar vanwege hun Ad Liminabezoek.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisdom herdenkt slachtoffers Aids
 
Bij gelegenheid van Wereld Aids Dag werd zondag 1 december in de Caroluskapel van de Roermondse bisdomgebouwen stilgestaan bij en gebeden voor mensen die geïnfecteerd zijn door Hiv/Aids, voor diegenen die hen nabij zijn en voor hen die aan de ziekte zijn overleden. De bijeenkomst werd georganiseerd door de bisdommelijke dienst Kerk en Samenleving en Buddyzorg Limburg. Aan de dienst ging een kort symposium vooraf rond het thema pastoraat en Hiv/Aids-geïnfecteerde.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
Column december 2013
 
Stille nacht!
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 49 t/m 50
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
48 25 26 27 28 29 30 1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 1 2 3 4 5

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Noveenkaars Paus
Hij is deze week (indirect) veelvuldig in het nieuws, dankzij het Ad Liminabezoek van de Nederlandse bisschoppen en dankzij de oproep die onze bisschop doet aan de parochies om groepen op te richten die zijn naam dragen: Paus Franciscus. Het bisdom Roermond heeft een nieuuwe noveenkaars laten vervaardigen met een afbeelding van de paus en het gebed dat ook op het gebedsprentje stond dat het bisdom enkele maanden bij zijn pauskeuze uitgaf. De kaars is alleen verkrijgbaar via het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst