Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 384 
Vrijdag 13 december 2013 
 
 
 
 
 
 
Bisschoppen kijken dankbaar terug op Ad Liminabezoek
 
“Een bijna meditatief gesprek, vol hoop.” Zo omschrijft bisschop Frans Wiertz de woorden van paus Franciscus tijdens de ontmoeting die de Nederlandse bisschoppen op maandag 2 december met hem hadden. “Esperanza – hoop – was het kernwoord. Het was heel hartelijk en inspirerend.”
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop ontvangt boek over hymne Veni Creator
 
Bisschop Frans Wiertz ontvangt zondag 15 december het eerste exemplaar van een boek over de hymne 'Veni Creator Spiritus'. De presentatie vindt plaats in de kathedraal van Roermond aan het einde van de eucharistieviering die om 11.30 uur begint en waarin de bisschop voorgaat. Vocale medewerking aan die viering verleent de Schola Cantorum van het Ward-Instituut. Auteur van het boek is prof. Piet Stevens.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kardinaal Cordes bij Diesviering Grootseminarie
 
"Een vrome kok, is nog geen goede kok." Met dit verrassende citaat van een Franse bisschop opende de Duitse curiekardinaal Paul Josef Cordes maandagmorgen zijn preek tijdens de diësviering van het grootseminarie Rolduc. De kardinaal betoogde daarmee dat een priester niet alleen een kerkelijk functionaris is, maar iemand die met z'n hele leven moet getuigen van Christus.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Verspreiding Vredeslicht vanuit kathedraal
 
Twee jaar geleden is het bisdom Roermond begonnen met een inmiddels succesvol gebleken verspreiding van het Vredeslicht. Vorig jaar bereikte het Vredeslicht uit Bethlehem via scouts en parochies in enkele dagen voor Kerstmis duizenden Limburgers. Dit gebeurde onder meer in de Nachtmissen, tijdens kinderwoorddiensten, gezinsvieringen, bijeenkomsten van tiener- en jongerenclubs, via scholen en bejaardentehuizen. Het bisdom wil dit jaar de start van die verspreiding extra cachet geven door een speciale viering op dinsdag 17 december om 18.00 uur in de kathedraal te Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 50 t/m 51
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
48 25 26 27 28 29 30 1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
01 30 31 1 2 3 4 5

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Welkom oorsprong van binnen
Wie de dynamische aanwezigheid van God in mensen en gebeurtenissen gaat speuren, wordt getuige van een fascinerend gebeuren. Dat vertolkt de hymne Veni, Creator Spiritus, een van de belangrijkste hymnen in de liturgie van de Latijnse kerk. Zij stamt uit de negende eeuw en heeft vanaf het begin een plaats in de liturgie rond het Pinksterfeest. Ze openbaart goddelijke grondlijnen van ieders levensweg, een kompas voor het leven, een roep om de komst van Gods Geest in ons bestaan: Welkom, Oorsprong van binnen. Dat is ook de titel van het boek dat prof. Piet Stevens over deze hymne schreef en dat komende zondag aan bisschop Wiertz gepresenteerd wordt (zoals hierboven te lezen). Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst