Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 386 
Vrijdag 03 januari 2014 
 
 
 
 
 
 
Afronding procedure zaligverklaring Schraven
 
Vanochtend ( vrijdag 3 januari) is in Panningen in aanwezigheid van bisschop Frans Wiertz van Roermond het dossier gesloten om tot de zaligverklaring van de in 1937 in China vermoorde Limburgse missiebisschop Frans Schraven te komen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop: Nieuwe samenleving bouw je niet in Utopia
 
“In een samenleving waarin God geen enkele rol meer speelt, voeren uiteindelijk alleen individualisme en plat materialisme de boventoon.” Dat zei bisschop Frans Wiertz in zijn Nieuwjaarsboodschap. “Laat ons goede voornemen voor 2014 zijn om elke dag van het jaar te proberen om ons geloof in Christus beter vorm te geven, door wat minder aan onszelf te denken en ons wat dienstbaarder op te stellen voor de mensen om ons heen.”
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
'Kerstmis ultieme vorm van participatie aan samenleving'
 
"Met Kerstmis vieren we de meest ultieme vorm van participatie aan de samenleving: het moment van Gods Menswording. Hij neemt letterlijk deel aan ons leven. Niet als heerser, popster of topsporter, maar als kwetsbaar kind. Zo was het toen en zo is het vandaag. Of Hij gezien en opgemerkt wordt, is afhankelijk van hoe wij naar Hem omzien. God is in zekere zin nog steeds dat kind uit de kribbe. En ook de zwerver bij het station, de bijstandsmoeder in de achterstandswijk, de eenzame oudere in het zorgcentrum. De vraag aan ons is of wij vooral met onszelf bezig zijn of dat we aandacht hebben voor de mensen om ons heen en daarmee dus óók aandacht hebben voor God? Kiezen we voor ‘selfies’ of voor participatie?" Dat zei bisschop Frans Wiertz in zijn kerstboodschap.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN JANUARI 2014
 
Avanti, avanti!
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 01 (2014) t/m week 02 (2014)
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
01 30 31 1 2 3 4 5
02 6 7 8 9 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Van Goddeloos naar Rooms
Een ongelovige beschrijft hoe hij zijn weg vindt naar de Rooms Katholieke Kerk. Hoewel de auteur redelijk blijmoedig in het leven staat, kan hij op den duur de zijnsvragen niet ontlopen. Bovendien ziet hij een maatschappij en een beschaving in ontreddering. Hij verdiept zich in het erfgoed van eeuwen. Zo stuit hij op het christendom, dat hij eerst probeert te negeren. Maar gaandeweg wordt hij meer geraakt, tot hij bij de Heilige Mis ervaart dat hij gelooft. Intussen legt hij zich toe op de klassieke deugdenleer, niet onderworpen aan de waan van de dag. Hij benadrukt het belang van kennis, opdat wij niet vanuit een vaag sentiment geloven. Bovendien onderkent hij dat de Moederkerk niet alleen vertroosting biedt, maar vanouds ook geboden kent. Weet zij echter de brede weg die leidt tot marketing, gevoelscultus, verwatering en populisme voldoende te vermijden? Als godsdienst dienst aan God betekent, is het de roeping van de Kerk om in zuiverheid en vertrouwen te blijven verwijzen naar Hem die ons voor ging. Drs. Karel Wiecherink (1953) studeerde psychologie en rechten. Hij vervulde management- en adviesfuncties in het bedrijfsleven. Momenteel studeert hij theologie. Dit boek is het eerste artikel van de week in 2014 in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst