Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 387 
Vrijdag 10 januari 2014 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tekort Limburgse parochies 2,8 miljoen
 
De inkomsten van de parochies in Limburg zijn in 2012 met twee ton gedaald. Dat is een daling van ongeveer 2,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Limburg loopt daarmee redelijk in de pas met het landelijk gemiddelde van 2,8 procent. Alleen in het bisdom Groningen-Leeuwarden zijn de inkomsten met bijna vier procent gestegen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerkbalans al 40 jaar succesvol interkerkelijk samenwerken
 
Kerkbalans is al veertig jaar dé formule waarmee vijf verschillende kerkgenootschappen hun kerkleden jaarlijks vragen om een financiële bijdrage. De campagne van 2014 begint op 12 januari en duurt nog tot en met 26 januari. Het motto is opnieuw: 'Wat is de kerk u waard?'
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bijeenkomsten in kader Dag van het Jodendom
 
In het kader van de zesde Dag van het Jodendom in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland wordt op zondag 19 januari een bijeenkomst georganiseerd in Cadier en Keer en is er in de komende maanden een reeks lezingen in Meerssen. Eén en ander wordt georganiseerd door de Resonansgroep Jodendom en Katholieke Kerk in Limburg. De dag werd zes jaar geleden door de Nederlandse bisschoppen ingesteld om de kennis van en de dialoog met het levende Jodendom te bevorderen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Passiespelen Tegelen op lijst immaterieel erfgoed
 
De Passiespelen in Tegelen zijn erkend als immaterieel erfgoed. Dat heeft directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed zondag 5 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Passiespelen. Volgens Strouken is het 5-jaarlijkse theaterspel een traditie uit het Rijke Roomse leven, die zich ontwikkeld heeft tot een bijzonder gemeenschapsevenement waaraan elke keer zo’n 400 vrijwilligers meedoen. De lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed is een initiatief van UNESCO.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 02 (2014) t/m week 03 (2014)
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
01 30 31 1 2 3 4 5
02 6 7 8 9 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
DVD Paus Johannes Paulus II
Over enkele maanden wordt hij heilig verklaard: paus Johannes Paulus II. Op twee DVD′s is de prachtige verfilming van het leven van hem te zien. Met Jon Voight in de hoofdrol en verder met onder meer Ben Gazarra, Christopher Lee en James Cromwell. Voight geeft in deze miniserie op een fenomenale wijze gestalte aan Karol Wojtyla, die gedurende 27 jaar als paus de katholieke kerk heeft geleid. Deze DVD's zijn het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst