Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 388 
Vrijdag 17 januari 2014 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop schrijft brief over toekomst kerkgebouwen
 
Bij gelegenheid van de Actie Kerkbalans heeft bisschop Frans Wiertz een brief aan de parochianen in het bisdom Roermond geschreven over de toekomst van de kerkgebouwen. De bisschop benadrukt daarin dat er in de dorpen in Limburg in principe geen kerken gesloten worden. In de steden gebeurt dit alléén als de omstandigheden daar na uitvoerig onderzoek aanleiding toe geven. Wat de bisschop betreft is er in alle gevallen sprake van maatwerk en niet van masterplannen. De bisschop roept de parochianen op om ruimhartig aan de Actie Kerkbalans te geven en daarmee de eigen parochie financieel te ondersteunen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Jubilea priesters en diakens 2014
 
Een overzicht van de priesters en diakens van het bisdom Roermond die in 2014 een wijdingsjubileum gedenken.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto- en verhalenwedstrijd
 
Met een speciale foto- en verhalenwedstrijd daagt het bisdom Roermond mensen uit om hun betrokkenheid bij Kerk en samenleving in foto's en verhalen vast te leggen. Vanuit de inzendingen worden onder meer een reizende expositie, een brochure en een website samengesteld. Het bisdom hoopt daarmee te laten zien hoe Limburgers anno 2014 vorm geven aan hun geloven. De oproep luidt concreet: 'Maak één of meerdere foto’s met daarbij een kort verhaal waarin u uw werk, dat u gemotiveerd vanuit uw geloof doet voor het welzijn van mensen, in beeld brengt.' Inzenden is mogelijk tot 20 april. Op 8 juni worden de prijswinnaars bekendgemaakt.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 03 (2014) t/m week 04 (2014)
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
01 30 31 1 2 3 4 5
02 6 7 8 9 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Luisteren naar Gods Woord
In dit boek vertrekt priesterauteur Emilio Grasso vanuit het conciliedocument over het Woord van God, in het Latijn 'Dei Verbum', om de betekenis van het Woord van God in het leven van de christen te verklaren. Dei Verbum geeft aanwijzingen hoe je de Bijbel als Woord van God kunt lezen en daarin het woord van de levende God kunt vinden. De auteur heeft na zijn studie filosofie en theologie een doctoraat behaald in de missiologie en schreef eerder al boeken over onder meer missiologie, godgewijd leven, spiritualiteit, pastoraal en problemen midden in de wereld. Op het ogenblik verricht hij zijn pastorale zending in Paraquay. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst