Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 389 
Vrijdag 24 januari 2014 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerkleiders ondertekenen vluchtelingenmanifest
 
Vanuit hun betrokkenheid bij het vluchtelingenwerk hebben de gezamenlijke Euregionale kerkelijke organisaties een manifest opgesteld waarin zij politici oproepen daadwerkelijk op te komen voor de belangen van deze kwetsbare mensen. Dit manifest wordt op zondag 2 februari, na een oecumenische gebedsdienst in de Dom van Aken (D), ondertekend door de Euregionale kerkelijke leiders, onder wie hulpbisschop Everard de Jong namens het bisdom Roermond. Daarna wordt het manifest overhandigd aan Europese, Belgische, Duitse, Nederlandse en regionale politici. Daarmee willen de kerkelijke leiders, met het oog op de aanstaande Europese verkiezingen, opnieuw aandacht vragen voor de mensonterende vluchtelingenpolitiek in de Europese Unie.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop op missiereis naar Kameroen
 
Bisschop Frans Wiertz gaat van maandag 27 januari op missiereis naar Kameroen. Het bezoek van de bisschop duurt tot en met 7 februari. De bisschop reist samen met vicaris Ton Storcken van Missiezaken en pater Frans Meulemans.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Benoemingen januari
 
De bisschop van Roermond heeft deze weken de volgende benoemingen doen uitgaan.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 04 (2014) t/m week 05 (2014)
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
01 30 31 1 2 3 4 5
02 6 7 8 9 10 11 12
03 13 14 15 16 17 18 19
04 20 21 22 23 24 25 26
05 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Ontwaken en zien
De Engelse benedictijnenmonnik Laurence Freeman staat aan het hoofd van 'The World Community for Christian Meditation', een beweging die in meer dan honderd landen actief is. Met dit boek maakt de auteur duidelijk dat een contemplatief leven binnen ieders bereik ligt. Contemplatie groeit vanuit een basiservaring, met name de ervaring van een levend geloof. 'Contemplatief leven is zeker niet het monopolie van de kloosterling, want ook in de drukte van het gewone leven kunnen mensen zich stil maken om te mediteren,' zo stelt de auteur. Dit boek heeft iets therapeutisch en vormends en is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst