Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 393
Vrijdag 7 maart 2014
 
 
 
 
 
 
Even minderen voor een ander tijdens de Vastenaktie
 
Op Aswoensdag (5 maart) is de veertigdaagse Vastentijd begonnen. Deze duurt tot Pasen (20 april) en is voor christenen een tijd van bezinning. Een tijd om het met wat minder te doen. Juist in deze periode kunnen tijd, geld en aandacht gedeeld worden met mensen die steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij. De Vastentijd is daarom ook de veertigdaagse periode waarin de landelijke Vastenaktie wordt gehouden. Ook de Limburgse parochies doen er volop aan mee.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Limburgse busreizen naar Stille Omgang
 
Veel mensen zullen er niet zo bij stilstaan, maar Amsterdam is een bedevaartplaats. Door een wonderbaarlijke gebeurtenis met een geconsacreerde hostie staat Amsterdam sinds 1345 bekend als ‘Mirakelstad’. Sinds de 19e eeuw vinden de bedevaarten naar Amsterdam vooral plaats tijdens de zogeheten ‘Stille Omgang’. Deze wordt elk jaar in maart gehouden. Dit jaar in de nacht van 22 en 23 maart. Ook vanuit Limburg worden weer busreizen georganiseerd.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Tegelse Benedictines in De Sleutel
 
Zuster Immaculata Franken is priorin van de zusters Benedictinessen van de Altijddurende Aanbidding in Tegelen. Ondanks haar jeugdige leeftijd en verschijning is zij dat al enige jaren. Als eerste onder haar gelijken voert zij de communauteit een dubbel, in elkaar overvloeiend, jubileum in: 750 jaar Sacramentsdag en 400 jaar Moeder Mechtildis, de stichteres van het religieus instituut. De priorij Nazareth organiseert een breed programma ter bezinning en herbronning. Zuster Immaculata vertelt over dit alles in het maartnummer van bisdomblad De Sleutel.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN maart 2014
 
Kameroen: een krachtige kerk
 
 
  Lees Verder
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 11 (2014) t/m week 12 (2014)
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
09 24 25 26 27 28 1 2
10 3 4 5 6 7 8 9
11 10 11 12 13 14 15 16
12 17 18 19 20 21 22 23
13 24 25 26 27 28 29 30
14 31 1 2 3 4 5 6

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Pasen stap voor stap
Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus? Zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? Dit nieuwe prentenboek brengt de kruiswegstaties opnieuw tot leven. Franciscus van Assisi is de verteller, die de mensen meeneemt langs de kruiswegstaties, sober en ontroerend geschilderd door Els van Egeraat. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst. Geschikt voor de Veertigdagentijd met name de Goede Week voor Pasen. Inclusief cd-rom met de illustraties om te projecteren in kerk of klaslokaal. Past bij het catecheseproject ‘Het Licht op ons pad’, maar is ook los te gebruiken. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst