Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 398
Vrijdag 11 april 2014
 
 
 
 
 
 
Bisschoppelijke vieringen rond Pasen
 
Op zondag 13 april begint in de Kerk de Goede Week. De week die voorafgaat aan Pasen staat helemaal in het teken van Christus’ lijden en sterven en eindigt met de viering van diens verrijzenis met Pasen. In deze week is er een aantal bijzondere bisschoppelijke liturgische plechtigheden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Met Pasen nieuw raam in kathedraal
 
Dankzij gulle schenkers kan op Eerste Paasdag (zondag 20 april) in de Sint Christoffelkathedraal te Roermond weer een nieuw gebrandschilderd venster worden onthuld. Het raam wordt het eerste van vier nieuwe vensters in het Sacramentskoor van de bisschopskerk. Net als bij de vier ramen die tussen 2005 en 2012 in het Mariakoor werden geplaatst, tekent ook nu Diego Semprun Nicolas voor het ontwerp van déze vier nieuwe ramen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Hulpbisschop bij mis voor vermoorde pater
 
Vanavond 11 april organiseert de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood voor de vierde keer in Amsterdam de Avond van de Martelaren. De Mis zal deze keer worden opgedragen voor pater Frans van der Lugt, die begin deze week werd vermoord in Syrië. Vijf Nederlandse bisschoppen, onder wie de Roermondse hulpbisschop Everard de Jong, zijn deze avond aanwezig om de martelaren van 2013 en in het bijzonder pater Van der Lugt te herdenken.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Christoffeldag 2014 één groot kinderfeest
 
De Christoffeldag 2014 is één groot kinderfeest geworden. Ruim 250 vormelingen uit heel Limburg waren zaterdag 5 april naar Roermond gekomen voor een gezellige dag met muziek, spelletjes en een speurtocht. Ook gingen de kinderen op bezoek bij bisschop Frans Wiertz thuis.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aprilnummer bisdomblad De Sleutel verschenen
 
Deze week verscheen het aprilnummer van bisdomblad De Sleutel. Daarin onder meer aandacht voor de 750-jarige viering van Sacramentsdag dankzij Juliana van Cornillon, pater Van Meijgaarden over zijn ervaringen als hoofdcelebrant in de eerste televisiemis vanuit Meerssen, de restauratie van de parochiekerk van Terwinselen, een beschouwing over Karel de Grote als keizer op de grens tussen twee werelden, de Vastenboodschap van de paus en overwegingen bij de kruisweg.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 15 t/m week 17
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
14 31 1 2 3 4 5 6
15 7 8 9 10 11 12 13
16 14 15 16 17 18 19 20
17 21 22 23 24 25 26 27
18 28 29 30 1 2 3 4

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Stripalbum Johannes Paulus II
Over twee weken wordt hij heilig verklaard: paus Johannes Paulus II. Reden waarom er een nieuw full colour stripalbum is verschenen over zijn leven. Het bestaat uit twee delen. Deel één met als titel: 'Karol Wojtyla, van Krakau tot Rome' en deel twee met als titel: 'Johannes Paulus II, de onvermoeibare pelgrim'. Beide delen zijn het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst