Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 400
Donderdag 25 april 2014
 
 
 
 
 
 
Heiligverklaring op tv
 
Komende zondag worden de pausen Johannes XXIII en Johannes Paulus II heilig verklaard. Nooit eerder werden er twee pausen tegelijkertijd gecanoniseerd. Bovendien is een paus nog nooit zo snel na zijn dood (Johannes Paulus overleed negen jaar geleden) heilig verklaard. Het Vaticaan verwacht zondag vijf miljoen gelovigen in Rome. Namens de Nederlandse bisschoppen zal hulpbisschop Everard de Jong bij de heiligverklaring aanwezig zijn. Wereldwijd zullen vele miljoenen de plechtigheid volgen. In Nederland kan dat rechtstreeks via televisie en internet, want omroep RKK zendt de viering uit op Nederland 2 vanaf 9.30 uur en op de site www.rkk.nl. Bij gelegenheid van de heiligverklaring heeft het bisdom gebedsprentjes uitgegeven. Deze zijn afgelopen week in de parochies verspreid en kunnen ook particulier besteld worden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Hulpbisschop zegent Franciscushuis in
 
Hulpbisschop Everard de Jong heeft dinsdag 22 april in Weert het nieuwe Franciscushuis ingezegend. Het huis is gevestigd in de voormalige parochiekerk H. Franciscus aan de Biest. Tevens is er een Paus Franciscusgroep opgericht. Doelstelling van het Franciscushuis is om het gebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden; vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier willen de initiatiefnemers een waardige herbestemming geven aan de kerk die werd gebouwd in 1963 en in 2012 aan de eredienst werd onttrokken.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deken Van Rens geridderd
 
Mgr. Wilbert van Rens (70), pastoor-deken van Sittard en kanunnik van het Kathedraal Kapittel van het bisdom Roermond, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vrijdag (25 april) tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' bij gelegenheid van Koningsdag.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop: Licht sterker dan duisternis
 
"Toen wij in het diepste donker zaten, kwam Christus als het verlossende licht. Het licht bleek sterker dan de duisternis. Dankzij het feit dat Christus niet voor het lijden wegliep, maar Zijn kruis oppakte, was hij in staat om – zelfs – de dood te overwinnen." Dát is volgens bisschop Frans Wiertz de boodschap van Pasen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe mantel Slevrouwe
 
Het genadebeeld 'Sterre der Zee' kreeg vanwege haar zeshonderdjarig jubileum een nieuwe mantel. Bisschop Wiertz zegende deze in tijdens een viering op tweede paasdag in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht. Aansluitend trok een processie door de straten van de Limburgse hoofdstad. Een fotoreportage.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 17 t/m week 18
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
14 31 1 2 3 4 5 6
15 7 8 9 10 11 12 13
16 14 15 16 17 18 19 20
17 21 22 23 24 25 26 27
18 28 29 30 1 2 3 4

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Dubbel-dvd Johannes Paulus II
Komende zondag wordt hij heilig verklaard: paus Johannes Paulus II. Over zijn leven zijn in 2004 en 2005 twee speelfilms verschenen. Deze zijn nu verkrijgbaar op dvd onder de verzamelnaam: Karol. Deel 1 'De man die paus werd' beschrijft het leven van Karol Wojtyla als professor, priester, bisschop en kardinaal in Polen onder nazi-bezetting en vervolgens onder het communistische regime. Deel 2 'De paus van de hoop' vertelt het leven van Paus Johannes Paulus II. Meer dan 6 uur filmplezier, gebaseerd op unieke getuigenverslagen en gefilmd op historische locaties. Deze dvd is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst