Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 401
Donderdag 02 Mei 2014
 
 
 
 
 
 
Bisschop wijdt twee diakens
 
Op zaterdag 10 mei wijdt bisschop Frans Wiertz twee (permanent-) diakens. Het betreft Rick van den Heuvel (49) uit Belfeld en Pieter van de Laarschot (53) uit Hoensbroek. De plechtigheid, die voor iedereen toegankelijk is, vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond en begint om 10.30 uur. Beide wijdelingen zijn gehuwd en hebben twee kinderen. Zij volgden de diakenopleiding van het bisdom Roermond en lopen momenteel stage in respectievelijk het parochiecluster Tegelen en de parochiefederatie Hoensbroek.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Open Kloosterdag en Roepingenzondag
 
Op zondag 11 mei wordt in de Kerk Roepingenzondag gevierd. Wereldwijd wordt op deze dag in de kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat, religieuze en godgewijde leven. In de Roermondse kathedraal is er die dag een gebedsmiddag met geroepenen die om 16.00 uur wordt afgesloten met een vesperviering door bisschop Wiertz. Daags tevoren, op zaterdag 10 mei, wordt landelijk een zogeheten Open Kloosterdag gehouden, waarbij ook een aantal Limburgse kloosters de deuren open zet voor bezoekers.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Conferentie over toekomst Kerk Euregio
 
'De toekomst van de Kerk – de kerk van de toekomst in de Euregio?' Dat is het thema van een Euregionale Oecumenische conferentie die op vrijdag 16 mei in Eupen (B) wordt gehouden. De bisdommelijke dienst Kerk en Samenleving is één van de participanten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN MEI 2014
 
Tussen Pasen en Pinksteren
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 18 t/m week 19
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
18 28 29 30 1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Na dit leven
Eben Alexander gaf al vijftien jaar les in de neurochirurgie toen hij een bijna-doodervaring kreeg na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Zeven dagen lang was hij buiten bewustzijn, tot hij onverwacht uit zijn diepe coma ontwaakte. Wat hij zich kan herinneren uit die tijd staat voor altijd in zijn geheugen gegrift: hij is ervan overtuigd geraakt dat er meer is na de dood. In dit boek - dat in Amerika op de eerste plaats van de New York Times-bestsellerlijst binnenkwam - vertelt hij zijn ongelooflijke verhaal. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst