Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 402
Vrijdag 09 Mei 2014
 
 
 
 
 
 
Bisdom bereidt zich voor op bijzondere bisschopswijding
 
Op zaterdag 17 mei vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond de bisschopswijding plaats van mgr. Bert van Megen uit Eygelshoven. Dit wordt een bijzondere liturgische plechtigheid. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat er in Limburg een bisschopswijding plaatsvindt. Bovendien is het voor het eerst in meer dan een halve eeuw dat een Nederlander pauselijk nuntius wordt. Voor zover bekend is het ook de eerste keer dat een kardinaal-staatssecretaris van het Vaticaan naar Nederland komt. Om een en ander in perspectief te plaatsen, is hieronder de belangrijkste informatie over de bisschopswijding op een rij gezet.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Harrie van Beers nieuwe directeur Rolduc
 
Abdij Rolduc in Kerkrade krijgt met ingang van 1 juni een nieuwe directeur. Het is mr. drs. Harrie van Beers uit Margraten. Hij volgt drs. Olivier Dols op, die begin dit jaar intern aangekondigd had in de loop van dit jaar zijn functie als directeur/gedelegeerd bestuurder van het Bisschoppelijk Centrum Rolduc ter beschikking te stellen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Lezing over Jeruzalem
 
Op uitnodiging van de resonansgroep Katholieke Kerk - Jodendom houdt Benoit Wesly, voorzitter van de Joodse Gemeenschap in Limburg en honorair-consul van Israël, op woensdag 14 mei een voordracht onder de titel ‘Jeruzalem, hoofdstad van de wereld’.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Interview diakens in De Sleutel
 
Rick van den Heuvel en Pieter van de Laarschot worden zaterdag 10 mei tot (permanent)diaken gewijd. In het meinummer van bisdomblad De Sleutel vertellen de ambulant sociotherapeut uit Belfeld en politieman uit Hoensbroek over de weg die zij hebben afgelegd om uiteindelijk hun roeping te beantwoorden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 19 t/m week 20
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
18 28 29 30 1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Ik vier de mis mee
Deze maand is het weer de maand van de Eerste Communievieringen. Een mooi boekje waarin aan kinderen uitgelegd wordt wat er in de Heilige Mis is 'Ik vier de mis mee'. Met dit boekje in de hand kunnen kinderen alles goed volgen en de woorden en gebaren beter begrijpen. Dit boekje is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst