Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 403
Vrijdag 16 Mei 2014
 
 
 
 
 
 
Dertien bisschoppen bij wijding in Roermond
 
Komende zaterdag (17 mei) zijn in Roermond dertien bisschoppen aanwezig bij de bisschopswijding van mgr. Bert van Megen. Onder hen niemand minder dan de kardinaal-staatssecretaris van de Heilige Stoel, Pietro Parolin. Hij is na de paus de belangrijkste functionaris in het Vaticaan. De wijdingsplechtigheid wordt live uitgezonden via de website van omroep RKK en begint om 10.30 uur in de kathedraal van Roermond. Daaraan voorafgaand trekt vanaf 10.20 uur een liturgische stoet vanuit de Swalmerstraat richting de kathedraal op de Markt.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop tot diakens: Gods Geest helpt ons
 
"Kerkelijk verkeren we getalsmatig in een periode van krimp, van minder mensen, roepingen en middelen. Sommigen willen ons zelfs doen geloven dat de kerk haar langste tijd gehad heeft. Dat kan ons neerslachtig maken en tot twijfel brengen. Maar ook voor onze tijd is Gods Geest ons toegezegd. Juist nu we ons soms afvragen hoe het verder moet, biedt dat ons de mogelijkheid om ons ontvankelijk te tonen voor die Helper, die Jezus ons tijdens zijn afscheid heeft beloofd. Juist nú kan Gods Geest het wonder van Pinksteren herhalen." Dat vertrouwen sprak bisschop Frans Wiertz zaterdag uit tijdens de diakenwijding van Rick van den Heuvel uit Belfeld en Pieter van de Laarschot uit Hoensbroek in de kathedraal van Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Gesprek bisschoppen en Roze Limburg
 
In het Bisschopshuis in Roermond heeft dinsdag 14 mei een gesprek plaatsgevonden tussen bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong en een delegatie van de homobelangenorganisatie Roze Limburg. Het gesprek vond plaats op verzoek van Roze Limburg naar aanleiding van de eerste roze zaterdag 35 jaar geleden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Stemmen bij verkiezingen morele plicht
 
Met de Europese Verkiezingen voor de deur, roepen de bisschoppen van Nederland - onder wie bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong - iedereen op om donderdag 22 mei te gaan stemmen. Ze onderstrepen in een gezamenlijke verklaring hierover het belang van de Europese verkiezingen voor de ontwikkeling van Europa en de Europese wetgeving in de komende vijf jaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 20 t/m week 21
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
18 28 29 30 1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Mijn eerste Kinderbijbel
Een cadeautip voor de Eerste Heilige Communie bijvoorbeeld, deze kinderbijbel met de mooiste verhalen uit de bijbel, zoals over de Schepping, Adam & Eva, de Ark van Noach, Daniël in de leeuwenkuil, de goede Samaritaan, de geboorte van Jezus, Driekoningen, de Doop van Jezus, de Bruiloft in Kana, de Bergrede, de Verloren Zoon, Palmzondag, het Laatste Avondmaal, de Kruisweg, de Verrijzenis, de Hemelvaart en nog veel meer. En alle verhalen voorzien van fraaie illustraties. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst