Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 404
Vrijdag 23 Mei 2014
 
 
 
 
 
 
Verslag bisschopswijding Mgr. Van Megen
 
“We moeten weer een Kerk worden die voeten wast, een Kerk die slavenarbeid doet en nederig durft te zijn.” Dat zei de nieuwe nuntius van Soedan Mgr. Bert van Megen zaterdag in Roermond aan het einde van de viering, waarin hij tot bisschop was gewijd. De plechtigheid in de Sint-Christoffelkathedraal werd geleid door Pietro kardinaal Parolin, de Staatssecretaris van de Heilige Stoel, die namens paus Franciscus naar Roermond was gekomen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Infodag Theologisch Instituut
 
Op zaterdag 7 juni houdt het Theologisch Instituut Rolduc een informatieochtend. Geïnteresseerden kunnen dan kennismaken met de opleiding van het bisdom Roermond voor hen die als diaken, pastoraal medewerker of assistent geestelijk verzorger willen gaan werken in of vanuit de Kerk.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Samenzang en bloemenhulde 600 jaar Sterre der Zee
 
Bij gelegenheid van de herdenking van 600 jaar genadebeeld 'Sterre der Zee' wordt komende zondag (25 mei) om 15.00 uur in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht, een samenzang en bloemenhulde georganiseerd, met als titel “Maria, dank dat U er bent“.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Viering 750 jaar Sacramentsdag
 
Dit jaar is het 750 jaar geleden dat voor het eerst Sacramentsdag werd gevierd. Weinigen weten dat het feest van Sacramentsdag en de huidige Sacramentsdevotie te danken is aan een vrouw uit onze Euregio: Juliana van Cornillon (vlakbij Luik). Zij leefde van 1192 tot 1258. In het jaar 1246 werd Sacramentsdag al gevierd in het bisdom Luik (waartoe Zuid-Limburg ook behoorde). Op 11 augustus 1264 werd het feest van Sacramentsdag door paus Urbanus IV voor de hele wereldkerk ingevoerd. Sacramentsdag wordt dit jaar gevierd op donderdag 19 juni, in de Nederlandse Kerkprovincie op de zondag daaropvolgend: 22 juni. Rond dit jubileum zijn er verschillende activiteiten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Schutterijen naar jubilerende Sacramentsdag Luik
 
Vanwege het 750-jarig bestaan van Sacramentsdag, dat in het bisdom Luik ontstond en van daar uit wereldwijd werd verspreid, heeft de Oud-Limburgse Schuttersfederatie alle schutterijen van Limburg opgeroepen om op donderdag 19 juni deel te nemen aan de Sacramentsprocessie in Luik. Van oudsher zijn de schutterijen immers de beschermers van het Heilig Sacrament.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 21 t/m week 22
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
18 28 29 30 1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Historische pelgrimswegen naar Santiago tussen Rijn en Maas
Deze weken is het weer druk op de camino. Er wordt er weer volop gewandeld en gefietst vanuit heel Europa naar Santiago de Compostela, de grafplaats van de heilige apostel Jacobus. Ook door Limburg loopt de pelgrimsweg. In deel drie van 'Historische pelgrimswegen naar Santiago tussen Rijn en Maas' staan veertig fiets- en wandelkaarten afgebeeld. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst