Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 405
Woensdag 28 Mei 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanwege het hoogfeest van de Hemelvaart van de Heer en een collectieve verlofdag van de bisdommedewerkers zijn de bisdomkantoren donderdag en vrijdag (29 en 30 mei) gesloten. Daarom ontvangt u deze nieuwsbrief reeds op woensdag in plaats van op vrijdag. De volgende kunt u dan op 6 juni tegemoet zien.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop met honderden pelgrims naar Lourdes
 
Bisschop Frans Wiertz gaat eind deze week met honderden Limburgse pelgrims op bedevaart naar Lourdes. Op Hemelvaartsdag (29 mei) vertrekken de eerste groepen pelgrims per bus en op vrijdag 30 mei vertrekt vanuit Maastricht een speciale nachttrein pelgrims en vrijwilligers. Op zaterdag 31 mei reist de laatste groep met een speciaal vliegtuig. De reis wordt georganiseerd door de Organisatie Limburgse Bedevaarten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Hulpbissschop sluit Mariamaand mei bij kapel Leenhof
 
Hulpbisschop Everard de Jong sluit op zaterdag 31 mei de Mariamaand mei af bij de Mariakapel van Leenhof (Schaesberg). Bisschop Wiertz opende hier begin deze maand de Mariamaand. De viering vindt plaats om 17.00 uur. Zangvereniging De Bronsheimers uit Brunssum verleent vocale medewerking. In de meimaand zijn er vieringen bij Mariakapellen op tal van plekken in Limburg. De kapel van Leenhof is daar één van.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Vigilieviering van Pinksteren
 
Op zaterdag 7 juni, de vooravond van Pinksteren, wordt in de Roermondse kathedraal een speciale vigilieviering gehouden. Hiervoor zijn met name vertegenwoordigers van de Limburgse parochies, kloostergemeenschappen en nieuwe bewegingen uitgenodigd, om samen te bidden om een hernieuwde uitstorting van de Heilige Geest in Limburg.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Jongerenactiviteiten
 
Vanuit de afdeling Jeugd en Jongeren staat de komende maanden een groot aantal activiteiten op stapel. Zo zijn er de traditionele zomerkampen voor kinderen en tieners op verschillende locaties in Limburg en een avontuurlijke tocht in Luxemburg voor jongeren. Ook wordt op 7 juni in Venray de Limburgse Misdienaarsdag gehouden en vindt op 21 en 22 juni het KJD-festival plaats, een tweedaags landelijk festival voor jongeren. Kijk voor meer info over al deze activiteiten op www.bisdom-roermond.nl/jongeren.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 22 t/m week 23
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
18 28 29 30 1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31 1

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Leven in de geest
In dit boek gaat Simone Pacot dieper in op het leven met en in de Geest. Ze stelt daarbij enkele concrete en fundamentele vragen. Dit boek is in deze week voorafgaande aan het Pinksterfeest, het feest van de Heilige Geest, het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst