Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 407
Vrijdag 13 Juni 2014
 
 
 
 
 
 
Serie over kruisen en kapellen op regionale tv
 
Limburg telt meer dan drieduizend kruisen en kapellen. Ze staan langs de kant van de weg, in bos en veld of soms gewoon midden in stad of dorp. Bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zendt de regionale televisiezender L1 de komende weken een 9-delige tv-serie uit over kruisen en kapellen in Limburg.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Interview wijdeling in De Sleutel
 
Alejandro Vergara Herrera zal op 14 juni uit handen van bisschop Wiertz de priesterwijding ontvangen. De geboortige Chileen is een man met een zonnig gemoed. Hij laat er geen twijfel over bestaan waar de optimistische inborst vandaan komt: "Ik heb God in mijn leven toegelaten!" Hij vertelt zijn levensverhaal waarin de Neocatechumenale Weg een belangrijke plaats inneemt in het juninummer van bisdomblad De Sleutel dat deze week verschenen is.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit weekeinde kloostertournee KISI-kids
 
Op zaterdag 14 en zondag 15 juni aanstaande houdt de KISI-kids-groep van het bisdom Roermond een 'tournee' langs drie Limburgse kloosters. Iedereen is welkom bij deze liedjesconcerten om op deze wijze met de KISI-kids kennis te maken.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotoreportage Misdienaarsdag
 
Afgelopen zaterdag werd in Venray de jaarlijkse bisdommelijke Misdienaarsdag gehouden. Het werd een stralende dag met tweehonderd deelnemers uit diverse Limburgse parochies.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 24 t/m week 25
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 26 27 28 29 30 31 1
23 2 3 4 5 6 7 8
24 9 10 11 12 13 14 15
25 16 17 18 19 20 21 22
26 23 24 25 26 27 28 29
27 30 1 2 3 4 5 6

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Leren communiceren
Bij gelegenheid van Sacramentsdag hebben bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong enkele jaren geleden een brochure uitgegeven over het waardig omgaan met de heilige communie. De brochure geeft tekst en uitleg over het ontstaan van de Kerk en de plaats van de H. Eucharistie daarin. In feite is de brochure een uitgebreide overweging en bezinning op het sacrament van de H. Eucharistie of - zoals de bisschoppen het in hun voorwoord in de brochure noemen - "het Sacrament van het geloof, het kostbaarste bezit dat de Heer aan zijn Kerk heeft nagelaten." Dit sacrament kan volgens hun in de huidige tijd wel een extra impuls gebruiken "vanwege de genaden die de deelname aan dit heilzaam sacrament aan de gelovige kan schenken. Heeft onze tijd niet grote behoefte aan geestelijk voedsel, dat de dorst van de ziel kan lessen?" Deze brochure is in de dagen voor Sacramentsdag het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst