Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 408
Vrijdag 20 Juni 2014
 
 
 
 
 
 
Bisschop Wiertz tegen asielzoekers: Welkom in Limburg
 
“U bent zéér welkom in Limburg.” Dat zei bisschop Frans Wiertz van Roermond vandaag tegen een aantal asielzoekers met wie hij een ontmoeting had in het Asielzoekerscentrum in Venlo. “Ik realiseer me heel goed hoe moeilijk het voor jullie moet zijn om naar een onbekend land met een onbekende cultuur te komen,” aldus de bisschop. “Ik weet ook hoe ingewikkeld de toelatingsprocedure is. Maar ik ga niet over de procedure, ik wil alleen zeggen dat jullie wat mij betreft hier héél hartelijk welkom zijn.”
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerk richt zich met diaconale activiteiten naar buiten
 
Geïnspireerd door het voorbeeld van paus Franciscus en op instigatie van bisschop Wiertz zijn in het afgelopen jaar op verschillende plekken nieuwe diaconale initiatieven tot stand gekomen. Als hij overziet wat er zich begint te ontwikkelen op het vlak van de diaconie, concludeert Hub Vossen van de bisdommelijke dienst Kerk en Samenleving: "Inderdaad zijn in Limburg kleine stappen waarneembaar van een Kerk die zich op een positieve manier uitdrukkelijker naar buiten richt. Een transformatie die door deze nieuwe paus ingezet is. Een Kerk naar buiten!"
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop: 'Priester moet afzien van zelfgemaakte zekerheden'
 
"Wie zich aan de Heer toevertrouwt, weet en ervaart dat Hij voor hem zal zorgen. Het is het afzien van allerlei zelfgemaakte zekerheden en je toevertrouwen aan de grote zekerheid die God met zijn liefde is. Eigenlijk zou dat een levenshouding moeten zijn, waaraan alle priesters herkend worden. Te gemakkelijk kunnen priesters afglijden naar een burgerlijke beleving van het priester-zijn, waarin materiële zaken heel belangrijk worden. Zo'n priester durft het niet aan dat God erin zal voorzien en verliest aan overtuigingskracht." Dat zei bisschop Frans Wiertz zaterdag 14 juni in zijn preek tijdens de priesterwijding in de kathedraal van Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Limburgers geven Luik Sacramentsprocessie terug
 
Decennialang trok er door de straten van de Belgische stad Luik geen Sacramentsprocessie meer. En dát terwijl juist hier de bakermat ligt van Sacramentsdag. Omdat het dit jaar precies 750 jaar geleden is dat deze dag door de paus voor heel de Wereldkerk als feest werd ingesteld, werd op donderdag 19 juni in Luik na lange tijd weer eens een Sacramentsprocessie gehouden. Onder grote belangstelling en gesteund door de aanwezigheid van bisschop Wiertz en honderden schutters uit Limburg. Grote gebiedsdelen van Limburg - nu het bisdom Roermond - behoorden ooit tot het bisdom Luik en juist in Limburg bleven de Sacramentsprocessies de laatste jaren wél trekken. En daarmee gaf Limburg als het ware dus op Sacramentsdag 2014 de traditie van de processie terug aan Luik, de stad waar het in de 13e eeuw allemaal begonnen was.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Veel toeschouwers bij KISI-kloostertournee
 
Afgelopen weekend hielden de bisdommelijke KISI-kids hun eerste kloostertournee door Limburg. De zaal in klooster De Beyart in Maastricht bleek te klein voor de meer dan verwachte opkomst van publiek. En na een optreden en gastvrije overnachting bij de zusters Birgittinessen in Weert was er ook op de tweede en laatste dag van de tournee van de kinderen geen gebrek aan publieke belangstelling. Zoals tijdens de mis in de dekenale kerk van Weert en bij het optreden in de tuin van de zusters Benedictinessen in Tegelen. Een fotoreportage.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 25 t/m week 26
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 26 27 28 29 30 31 1
23 2 3 4 5 6 7 8
24 9 10 11 12 13 14 15
25 16 17 18 19 20 21 22
26 23 24 25 26 27 28 29
27 30 1 2 3 4 5 6

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Het Licht op ons pad
Dat er behoefte was aan een nieuw catecheseproject bleek uit regelmatige vraag uit de parochies. Onderzoek van het bisdom wees enkele jaren geleden uit dat 70% van de Limburgse parochies kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar parochiecatechese materiaal wenste. Daartoe werd het project 'Het Licht op ons pad' gelanceerd. De methode slaat een brug tussen parochie, gezin en school, is eigentijds en aantrekkelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Deel éen en twee verschenen reeds in voorgaande jaren, deel drie verschijnt dezer dagen. Tot eind juli is het mogelijk een voordeelpakket van dit derde deel te bestellen. En natuurlijk zijn ook de eerderverschenen delen nog te verkrijgen. Dit pakket is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst