Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 409
Vrijdag 27 Juni 2014
 
 
 
 
 
 
Hoe kunnen gelovigen dienstbaar zijn aan de samenleving
 
Kairos, de catechistenopleiding van het bisdom, bestaat 20 jaar. Dit wordt op vrijdag 12 september gevierd met het symposium 'Parochie naar buiten!' Tijdens de bijeenkomst wordt gezocht naar eigentijdse antwoorden op de vraag hoe gelovigen dienstbaar kunnen zijn aan de huidige samenleving.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop nam deel aan tachtigste blindenbedevaart Sweikhuizen
 
Bisschop Frans Wiertz nam zaterdag 21 juni deel aan de 80e nationale blindenbedevaart die in Sweikhuizen werd gehouden. Zo'n vijftig visueel gehandicapten namen dit jaar aan de pelgrimstocht deel. Zij liepen mee in de processie, vierden samen met de bisschop en met pastoor Jos Geelen de eucharistie in de kerk, kregen een koffietafel aangeboden en sloten de dag af met een lof waarbij de oogzegening plaats vond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit weekeinde groots landelijk katholiek jongerenfestival
 
De al 35 jaar bestaande jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) is ingrijpend veranderd van vorm en uitgegroeid tot een openluchtfestival dat dit weekeinde (28 en 29 juni) voor het eerst plaatsvindt in Nieuwkuijk. Het festival met muziek, sprekers, activiteiten en workshops begint op zaterdagavond met een inhoudelijk programma voor jongeren vanaf zestien jaar. Overnachten op de camping op het festivalterrein zelf is mogelijk. De zondag begint met een grootse openluchtmis, die rechtstreeks op Nederland 2 wordt uitgezonden, gevolgd door een programma met diverse artiesten en bands op een groot podium en - in verschillende tenten diverse gasten, sprekers en workshops. De zondag is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar (de avond en nacht alleen voor 16+).
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kathedraaltoren te beklimmen
 
Dit zomerseizoen is de toren van de Roermondse kathedraal wederom wekelijks voor beklimming geopend. Tot en met oktober kan de ruim tachtig meter hoge toren elke zaterdag beklommen worden om 14.30 uur en 15.30 uur. Entree: 2,50 euro per persoon (korting voor kinderen en groepen). De kerk zélf is overigens dagelijks geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur en heeft vrij entree.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 26 t/m week 27
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
22 26 27 28 29 30 31 1
23 2 3 4 5 6 7 8
24 9 10 11 12 13 14 15
25 16 17 18 19 20 21 22
26 23 24 25 26 27 28 29
27 30 1 2 3 4 5 6

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Van huis uit
Sinds de geboorte van haar eerste kind – nu twaalf jaar geleden – schreef Brechje Loenen in een landelijk weekblad columns over haar gezin. Een chronologische selectie daarvan is nu opgenomen in een boekje. Ze beschrijft grappige, ontroerende en serieuze momenten zoals die in elk gezin voorkomen, maar in haar geval ook in een gezin waarin het katholieke geloof heel concreet en met vreugde wordt beleefd in het leven van alledag. Dit boekje is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst