Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 4010
Vrijdag 4 Juli 2014
 
 
 
 
 
 
Nieuw bouwwerk aanpak misbruik
 
Per 1 juli is een nieuwe klachtenprocedure in werking getreden binnen de Rooms Katholieke Kerk in Nederland: het Reglement R.K. Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag. Voor de nieuwe regeling is aansluiting gezocht bij klachtenprocedures die gangbaar zijn in andere sectoren van de samenleving. De klachtenprocedure uit 2011 wordt de komende periode afgebouwd. Sinds 1 juli 2014 kunnen geen klachten meer worden ingediend onder deze regeling. De nieuwe klachtenprocedure maakt onderdeel uit van een nieuw bouwwerk voor de aanpak en preventie van seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Complete nieuwe catechesemethode gepresenteerd
 
De aartsbisschoppen van Utrecht en Mechelen-Brussel, kardinaal Eijk en mgr. Leonard, hebben eind juni de derde en afsluitende boekenreeks van de nieuwe catechesemethode ‘Het Licht op ons pad’ overhandigd gekregen. Dat gebeurde door John Marx, medewerker van het bisdom Roermond en hoofdredacteur van de reeks, en Marjet de Jong, uitgever van Adveniat. Beide aartsbisschoppen spraken hun grote vertrouwen uit in deze methode, die een diepere kennismaking met het katholieke geloof mogelijk maakt voor jeugd en jongeren van elke leeftijd. Ook de pauselijke nuntii in België en Nederland, de monsignori Giacomo Berloco en André Dupuy, ontvingen exemplaren van de catechesemethode.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zelden uitgevoerde Messe in Caroluskapel
 
Voor mensen die tijdloze kerkmuziek en gregoriaanse zang op waarde weten te schatten wordt er in de Roermondse Caroluskapel een bijzonder concert gegeven. Het betreft de Messe (1667; Fêtes doubles majeures) van Guillaume-Gabriël Nivers (1632-1714), uitgevoerd door de Schola Cantorum van het Ward-Instituut en organist Jean-Pierre Steijvers, die speelt op het Louvigny/Robustelly/Verschueren-orgel. Doordat de meeste hedendaagse uitvoerenden te weinig bekend zijn met de voor een goede uitvoering vereiste ornamentatie, frasering en andere preklassieke praktijken, wordt de Messe nog maar weinig uitgevoerd. Opnamen van het werk zijn nauwelijks verkrijgbaar. De aanstaande uitvoeringen bij gelegenheid van de 300ste sterfdag van de componist geven een unieke mogelijkheid dit werk live mee te maken.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
COLUMN JULI/AUGUSTUS 2014
 
Lampedusa
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 27 t/m week 28
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
27 30 1 2 3 4 5 6
28 7 8 9 10 11 12 13
29 14 15 16 17 18 19 20
30 21 22 23 24 25 26 27
31 28 29 30 31 1 2 3

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Haal het beste uit je kind én jezelf
In dit boek vertelt Annelies Wiersma over de praktijk die ze zelf het beste kent: de opvoeding van haar zoon. Samen ontdekken moeder en zoon de betekenis van allerlei deugden. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches die met de deugdenaanpak aan de slag willen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk kunnen gebruiken. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst