Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 411
Vrijdag 11 Juli 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wegens de zomerse vakantieperiode is dit voorlopig de laatste digitale nieuwsbrief. De eerstvolgende kunt u eind augustus tegemoet zien. De redactie wenst u, in alle opzichten, zonnige zomerweken toe.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop tegen boeren: "Knip draad met nieuwe generatie nooit door"
 
'Het overdragen van een boerenbedrijf naar een volgende generatie is niet altijd makkelijk. Jongeren hebben soms andere ideeën of willen dingen op hun eigen manier doen. Dit kan wel eens tot conflicten leiden. Maar dit mag nooit aanleiding zijn om de draad met die nieuwe generatie door te knippen. Er moet altijd ruimte blijven voor contact.” Dat zei bisschop Frans Wiertz vrijdag 11 juli bij een bezoek aan leden van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond in Eys.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Noveenkaars Susteren voor bisschop
 
Eind augustus wordt in Susteren de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart gehouden. Om de te maken kosten van de liturgievieringen enigszins te drukken heeft het kerkbestuur van de H. Amelbergaparochie noveenkaarsen vervaardigd die te koop worden aangeboden. Bisschop Wiertz ontving vrijdag 4 juli een set van deze kaasen uit handen van penningmeester Fons van Hinsberg.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop zomeravondgast bij Gé Reinders
 
In een reeks talkshows in het theater is Gé Reinders op vrijdag 18 juli gastheer van bisschop Frans Wiertz. De bisschop schuift bij de zanger en theatermaker aan tafel tijdens een avondvullende voorstelling in de Roermondse ECI Cultuurfabriek.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuw cursusjaar Kairos start in september
 
In september start weer het nieuwe studiejaar van de catechistenopleiding Kairos in Roermond. Uiteraard biedt Kairos een opleiding tot catechist met ter afronding een kerkelijke zending in een Limburgse parochie of instelling, maar sinds vorig jaar is het ook mogelijk om bij Kairos losse cursussen en modules voor eigen geloofsverdieping te volgen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meest spirituele plek van Nederland
 
Deze zomer gaat omroep RKK op zoek naar de meest spirituele plek van Nederland. Tot en met augustus kunnen mensen doorgeven wat voor hen de meest inspirerende plek is. Dat kan door het insturen van een foto met een korte toelichting. Vanaf september kan Nederland dan stemmen op de inzendingen, eind september gevolgd door een shortlist van vijf plekken. Op 20 oktober volgt dan de bekendmaking van de winnaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zomeragenda
week 28 t/m week 35
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
27 30 1 2 3 4 5 6
28 7 8 9 10 11 12 13
29 14 15 16 17 18 19 20
30 21 22 23 24 25 26 27
31 28 29 30 31 1 2 3

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Het licht op ons pad
Onlangs verschenen de werkboeken en handleidingen van Jaar 3 van de catechesemethode 'Het licht op ons pad'. Een voordeelpakket van vijf werkboeken en vijf begeleiderboeken is momenteel niet voor € 162,50 maar slechts voor € 150,00 te bestellen. De actie loopt tot 1 augustus. De hele catechesemethode is nu overigens compleet. Overigens is de verzendboekhandel en webshop van het bisdom wegens vakantie gesloten van 21 juli tot en met 10 augustus en van 11 tot en met 28 september.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst