Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 412
Vrijdag 29 Augustus 2014
 
 
 
 
 
 
Heiligdomsvaart Susteren van start
 
Vrijdag 29 augustus gaat in Susteren de Heiligdomsvaart van start. Het zevenjaarlijkse cultureel-religieuze evenement wordt tot en met 14 september gehouden. Naast vanzelfsprekende religieuze hoogtepunten als een historische reliekenstoet op zondag 7 september en vele vieringen en pelgrimages, kent het programma ook de opvoering van het openluchtspel 'Weerlicht der eeuwen' dat tien keer door meer dan honderd inwoners van Susteren op het plein bij de Sint-Amelbergabasiliek wordt gespeeld en naar verwachting alleen al 10.000 bezoekers zal trekken. Ook verschillende bisschoppen uit binnen- en buitenland zijn bij diverse programmaonderdelen aanwezig.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Symposium over dienstbaarheid aan samenleving
 
Hoe kunnen gelovigen dienstbaar zijn aan de samenleving? Daarover wordt op vrijdag 12 september in de bisdomgebouwen te Roermond een symposium gehouden bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van catechistenopleiding Kairos.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prins Jaime bezoekt bisschop
 
Prins Jaime de Bourbon de Parme heeft woensdag (20 augustus) een bezoek gebracht aan bisschop Frans Wiertz. Deze ontving hem in het Bisschopshuis te Roermond. Jaime werd in februari benoemd tot Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel. Het bezoek betrof dan ook een kennismaking van de nieuwe ambassadeur met de bisschop.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer nieuwe ramen kathedraal onthuld
 
'Ook vandaag mogen we weer twee ramen in gebruik nemen. Het is misschien vreemd om dat zo te zeggen, maar die uitdrukking 'in gebruik nemen' past prima bij de bedoeling van de afbeeldingen. Gebrandschilderde ramen zijn immers meer dan alleen maar kunstvoorwerpen. Het zijn gebruiksvoorwerpen, hulpmiddelen om ons geloof beter te begrijpen, tot ons door te laten dringen. Kerkramen zijn als het ware een Bijbel voor nieuwsgierigen, een instrument om het geloof over te dragen, voorbeelden van visuele catechese." Dat zei bisschop Frans Wiertz zondag (17 augustus) bij de onthulling van weer twee nieuwe gebrandschilderde ramen in de kathedraal van Roermond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEEKagenda
week 35 t/m week 36
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
31 28 29 30 31 1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Vrouwen naast Paulus
In de wereld van het vroege christendom spelen vrouwen een belangrijke rol. Zo waren er al vroeg vrouwenfiguren die werden verbonden met de apostel Paulus. Twee vroegchristelijk Griekse romans over zulke vrouwen en hun contacten met Paulus zijn in een vertaling bijeen gebracht. De twee teksten laten zien hoezeer antieke lezers behoefte hebben gehad aan identificatie met vrouwenfiguren. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst