Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 413
Vrijdag 5 September 2014
 
 
 
 
 
 
Bisschop bezoekt wijkpastoraat Heerlen
 
In zijn reeks van diaconale werkbezoeken bracht bisschop Frans Wiertz woensdag 3 september een bezoek aan het wijkpastoraat in Heerlen. Hij liet zich er informeren over diverse diaconale projecten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Heiligdomsvaart geopend
 
Met een pontificale eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek heeft bisschop Frans Wiertz vrijdag (29 augustus) de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart van Susteren geopend. "De komende twee weken wordt hier de boodschap van het evangelie weer op een voortreffelijke wijze uitgedragen tijdens een geloofsfeest, waarbij de hele gemeenschap betrokken is," zo zei de bisschop tot de aanwezige vrijwilligers die het cultureel-religieuze feest gestalte gaan geven.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Orgel kathedraal zwijgt
 
Het orgel van de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond wordt komende zondag (7 september) voor de laatste maal bespeeld. Na jaren van voorbereiding en overleg start maandag een grootscheepse restauratie die meerdere jaren zal duren. Het binnenwerk van het instrument wordt volledig gedemonteerd, vernieuwd en waar mogelijk gerenoveerd. Het project gaat ruim zeven ton kosten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Amerikaanse zusters stichten nieuw klooster in Sittard
 
Drie Amerikaanse zusters hebben onlangs hun intrek genomen in een klooster in de Sittardse wijk Overhoven. Het is daarmee de eerste vestiging van hun congregatie in Nederland. Vanuit het klooster willen de zusters de zending van de kerk een nieuw impuls geven. Ze zijn opgeleid als leraar en hebben al veel met jeugd en jongeren gewerkt. In de Verenigde Staten heeft de congregatie eigen scholen. In Nederland zullen de zusters catechese gaan verzorgen en in de parochies actief het jeugd- en jongerenwerk een nieuwe stimulans geven.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Opgroeisymposium
 
Op zaterdag 27 september vindt in Hilversum het zogeheten OpGroeisymposium plaats. Tijdens de dag gaan gasten uit binnen- en buitenland vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp ‘Seksualiteit als opgave’. Middels lezingen, workshop, een meet&greet-lunch en een forum kunnen ouders en andere opvoeders zich laten informeren en inspireren over de opgave waar zij in de huidige samenleving voor staan, ten aanzien van elkaar, de aan hen toevertrouwde kinderen en God. Het symposium is opgezet door een aantal particulieren en organisaties die actief zijn op het gebied van gezin en opvoeding, waaronder het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe brochure Caroluskapel
 
Er is een nieuwe brochure over de geschiedenis van de Caroluskapel in Roermond verschenen. Bisschop Frans Wiertz heeft maandagmiddag 1 september het eerste exemplaar in ontvangst genomen. In de brochure wordt de soms roerige geschiedenis van de kapel van de bouw in 1398 tot heden beschreven. De brochure is vooral bedoeld als gids voor bezoekers van de kapel, de 'huiskapel' van de bisdomgebouwen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Column september 2014
 
Susteren
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 36 en 37
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
36 1 2 3 4 5 6 7
37 8 9 10 11 12 13 14
38 15 16 17 18 19 20 21
39 22 23 24 25 26 27 28
40 29 30 1 2 3 4 5
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Van huis uit
Sinds de geboorte van haar eerste kind, nu twaalf jaar geleden, heeft Brechje Loenen over haar gezin geschreven in columns voor het Katholiek Nieuwsblad. Een chronologische selectie van meer dan honderd columns is opgenomen in dit boekje. Daarin staan grappige, ontroerende en serieuze momenten zoals die in elk gezin voorkomen. Brechje, haar man en drie dochters vormen een gezin waarin ook het katholieke geloof heel concreet en met vreugde wordt beleefd in het leven van alledag. Dit boekje is het artikel van de week in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst