Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 414
Vrijdag 12 September 2014
 
 
 
 
 
 
Enquête: Kairos helpt studenten bij geloofsontwikkeling
 
De catechistenopleiding Kairos helpt studenten enorm bij hun persoonlijke geloofsontwikkeling. Ook hebben zij veel baat bij de opleiding in hun pastorale activiteiten. Dat blijkt uit een enquête die gehouden is onder afgestudeerde catechisten en parochieassistenten bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Kairos.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschoppen staan stil bij 70 jaar bevrijding Limburg
 
Op 12 september 1944 zetten de eerste geallieerde soldaten in Eijsden-Margraten voet op Nederlandse bodem en bevrijdden de dorpen Mesch, Mheer, Noorbeek en Eijsden. Daarmee begon de opmars door Limburg. Zeventig jaar na dato wordt dit feit met diverse evenementen herdacht. Ook de Limburgse bisschoppen Frans Wiertz en Everard de Jong zijn bij een aantal van die herdenkingen aanwezig.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Participatiegedachte mag zorg kwetsbaren niet ondersneeuwen
 
‘De overheid behoort een schild voor de zwakken te zijn en te blijven. Dat zeggen de Nederlandse bisschoppen bij monde van mgr. Gerard de Korte, bisschop-referent Kerk en Samenleving van de Nederlandse bisschoppenconferentie in een bisschoppelijke brief aan allen 'die de samenleving te harte gaan'.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Septembernummer De Sleutel verschenen
 
Kairos, de catechistenopleiding van het bisdom Roermond, viert in deze dagen het 20 jarig bestaan. Daarom wordt in het zojuist verschenen septembernummer van bisdomblad De Sleutel Carla Windau uit Molenhoek geportretteerd. Zij is één van de 52 oud-cursisten die met een bisschoppelijke zending in Limburgse parochies of instellingen actief zijn. Om een indruk te geven wat Kairos in iemands eigen én voor het parochiële leven kan betekenen. Tevens in De Sleutel onder meer aandacht voor de maatschappelijke stage die gouverneur Theo Bovens bij de Dienst Kerk en Samenleving doorliep, voor de Remigiuskerk van Klimmen, voor een onlangs gehouden oecumenische conferentie over de toekomst van de kerk in de Euregio en de restauratie van het kathedraalorgel.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 37 en 38
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
36 1 2 3 4 5 6 7
37 8 9 10 11 12 13 14
38 15 16 17 18 19 20 21
39 22 23 24 25 26 27 28
40 29 30 1 2 3 4 5
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Als een brandende toorts
Herinneringen aan de Joods-Duitse filosofe en theologe, de heilige Edith Stein (1891-1942), die in 1936 carmelites werd. Beschreven worden de jaren 1940-1942 toen zij vanuit het Limburgse klooster te Echt door de Duitsers gearresteerd werd, haar houding tegenover de bezetting en haar deportatie naar Aushwitz. Dit boek is in deze week dat Zuid-Limburg zeventig jaar geleden werd bevrijd, het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst