Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 415
Vrijdag 19 September 2014
 
 
 
 
 
 
Open lezingen bij nieuwe Academie Rolduc
 
Het Theologisch Instituut Rolduc en Grootseminarie Rolduc beginnen dit najaar met een nieuw initiatief: de Academie Rolduc. Dit is een reeks open avonden met lezingen op het snijvlak van Kerk en samenleving. Voor het eerste seizoen zijn zeven lezingen gepland. Deze staan open voor alle belangstellenden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bijeenkomst voor kosters
 
De Dienst Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom Roermond organiseert op maandag 6 oktober een nieuwe bijeenkomst voor kosters en kostervrijwilligers in het bisdom Roermond. Deze vindt plaats in de bisdomgebouwen aan de Roermondse Swalmerstraat.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Viering 50 jaar Schola Ward-instituut Roermond
 
De Schola Cantorum van het Ward-Instituut uit Roermond bestaat 50 jaar. Dat wordt komende zondag (21 september) met een H. Mis gevierd in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Daarbij verzorgt niet alleen de jubilerende schola de Gregoriaanse gezangen, maar ook het Choeur Grégorien de Paris, een beroemde Gregoriaanse vrouwenschola uit Parijs. Ook leden van verschillende zangkoren uit heel Limburg verlenen aan de viering hun medewerking. Aanvang: 11.30 uur.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Terugblik Gezinsweekeinde
 
Het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin organiseert twee maal per jaar een weekeinde voor gezinnen. Zo ook afgelopen weekeinde in Steyl. Zeventien gezinnen namen er aan deel. Hoofdgast was kardinaal Eijk, de aartsbisschop van Utrecht. Een (foto)verslag.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kerst met de Zandtovenaar komt naar Roermond
 
Donderdagavond 11 december 2014 vindt het televisie-evenement ‘Kerst met de Zandtovenaar’ plaats met als middelpunt zandtovenaar Gert van der Vijver. Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt op eigentijdse wijze met indrukwekkende zandtekeningen tot leven gebracht in een muzikaal familie-evenement op de Markt in Roermond. Jonge talenten en gerenommeerde artiesten zingen bekende kerstliedjes die perfect passen in dit eeuwenoude verhaal. De omroepen KRO en RKK zenden dit evenement tijdens de kerstdagen uit op NPO Zapp en NPO 1.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 38 en 39
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
36 1 2 3 4 5 6 7
37 8 9 10 11 12 13 14
38 15 16 17 18 19 20 21
39 22 23 24 25 26 27 28
40 29 30 1 2 3 4 5
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Haal het beste uit je kind én jezelf
Annelies Wiersma vertelt in dit boek over de manier hoe zij als moeder met haar zoon samen de betekenis van allerlei deugden ontdekt. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst