Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 417
Vrijdag 03 Oktober 2014 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag start gezinssynode
 
Komende zondag (5 oktober) gaat in Rome de Derde Buitengewone Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode van start met als thema “De pastorale uitdagingen van het gezin in de context van de evangelisatie”. Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie neemt de voorzitter, kardinaal Wim Eijk, deel aan de synode.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Presentatie inventaris archief officialaat
 
De inventarisatie van het archief van het officialaat, de kerkelijke rechtbank, van het bisdom Roermond uit de periode 1599-1797 is onlangs voltooid. Het archief is nu optimaal toegankelijk voor historisch onderzoek naar de rechtspraak die namens de bisschop door de officiaal werd uitgeoefend. Het bisdom en het Regionaal Historisch Centrum Limburg willen deze mijlpaal vieren met een gratis toegankelijk middagcongres in het auditorium van het RHCL te Maastricht op woensdag 8 oktober aanstaande. Vanaf dan is de inventaris gratis te downloaden en tegen betaling per post verkrijgbaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Directeur CIDI spreekt over situatie Midden Oosten
 
Op uitnodiging van de bisdommelijke Resonansgroep Jodendom - Katholieke Kerk spreekt Esther Voet op dinsdag 28 oktober over de actuele situatie in het Midden-Oosten. Zij is directeur van het Centraal Informatie- en Documentatiecentrum Israël (CIDI).
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober is Wereldmissiemaand
 
Oktober is in de katholieke kerk van oudsher Wereldmissiemaand. De campagne van Missio/Pauselijke Missiewerken besteedt dit jaar aandacht aan de katholieke Kerk in Myanmar (Birma). De Kerk is er in geslaagd om in de jaren van militaire dictatuur de vlam van het geloof brandende te houden en door te geven aan de volgende generatie. Op zondag 19 oktober wordt in de parochies gecollecteerd voor Wereldmissiemaand.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Column Oktober 2014
 
70 jaar bevrijding
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 40 t/m week 41
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 29 30 1 2 3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15 16 17 18 19
43 20 21 22 23 24 25 26
44 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
De nieuwe catalogus van het Carolushuis is uit.
Een ruime keuze uit religieuze literatuur en devotionalia voor het seizoen 2014 - 2015. Bij de klanten viel de catalogus afgelopen week in de brievenbus. Hij is ook te bestellen via info@bisdom-roermond.nl of ga rechtstreeks naar www.carolushuis.nl.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst