Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 419
Vrijdag 17 Oktober 2014 
 
 
 
 
 
 
Hulpbisschop met pelgrims in China
 
Hulpbisschop Everard de Jong is deze week voor een pelgrimsreis van twee weken naar China vertrokken. Hij begeleidt een groep van vijftien pelgrims vanuit Limburg, die er in de voetsporen treden van de Limburgse missiebisschop Frans Schraven. Deze werd daar 77 jaar geleden met acht gezellen op gruwelijke wijze vermoord. Momenteel loopt een zaligverklaringsproces voor hen. Ook houdt de hulpbisschop een lezing bij een speciale conferentie die tin Zhengding ter herdenking van de massamoord wordt gehouden.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Musical-instudeerweekend voor kinderen
 
Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om te zingen, dansen en toneel te spelen, wordt op van vrijdagavond 14 november tot en met zondagmiddag 16 november een instudeerweekend gehouden voor een musical die in het voorjaar wordt uitgevoerd. Dit vindt plaats op initiatief van het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin in Echt. Alle kinderen vanaf acht jaar kunnen zich opgeven.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Augustinuslezing over waarden in zorg en onderwijs
 
De Vlaamse emeritus-hoogleraar prof. Dr. Herman de Dijn spreekt vrijdag 25 oktober de jaarlijkse Augustinuslezing uit in Abdij Rolduc in Kerkrade. Thema is 'Vloeibare waarden, ook in zorg en onderwijs’, waarmee verwezen wordt naar zijn onlangs verschenen boek. Hierin houdt hij zijn onderzoek naar zelfbeschikking of maakbaarheid van de samenleving van twintig jaar geleden opnieuw tegen het licht. Het is voor de vijfde keer dat de Augustinuslezing wordt gehouden, een lezingenreeks die verwijst naar het verleden van de voormalige abdij die immers eeuwenlang werd bewoond door reguliere kanunniken van Sint Augustinus.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 42 t/m week 43
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 29 30 1 2 3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15 16 17 18 19
43 20 21 22 23 24 25 26
44 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Prentjes zalige paus Paulus VI.
Komende zondag, tijdens de sluiting van de bijzondere bisschoppensynode over het gezin, wordt paus Paulus VI door paus Franciscus zalig verklaard. Bij gelegenheid van die zaligverklaring heeft het bisdom een nieuw gebedsprentje uitgegeven. Via de Limburgse parochies en kloosters zijn deze prentjes vorige week door Limburg verspreid. Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe prentjes van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee verspreid. Beide prentjes passen in de huisstijl van de reeks gebedsprentjes die het bisdom Roermond op gezette tijden uitgeeft. Eén of meerdere exemplaren zijn tegen een vrijwillige financiële bijdrage in de druk- en verzendkosten en met een richtprijs van vijf cent per prentje te bestellen via persdienst@bisdom-roermond.nl.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst