Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 420
Vrijdag 24 Oktober 2014 
 
 
 
 
 
 
Bisschop bracht diaconaal werkbezoek aan Horst
 
In een reeks van diaconale werkbezoeken op diverse plekken in Limburg, bezocht bisschop Frans Wiertz dinsdag 21 oktober het project Diaconie Nu in Horst. In de Sint-Lambertusparochie werd hij ontvangen door onder meer pastoor-deken Alexander de Graaf Woutering, Mariëlle Biermans, de coördinatrice van het project en verschillende vrijwilligers. Met hen sprak de bisschop over de totstandkoming en de activiteiten van Diaconie-Nu. Zoals het reintegratieproject dat samen met een TBS-kliniek is opgezet en waardoor de bisschop met enkele patiënten van deze kliniek in gesprek kon gaan. En ook het inloophuis in de kerk, dat elke dinsdagochtend geopend is, en waar de bisschop met een aantal bezoekers sprak.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Eindverslag bisschoppensynode
 
Zaterdagavond 18 oktober, kort nadat de synodevaders er over hadden gestemd werd het slotverslag van de buitengewone synode over huwelijk en gezin uitgedeeld aan de verzamelde pers. Voorlopig is er alleen een versie in de grondtekst, het Italiaans. De vertaling in andere talen kost enige tijd, omdat die zorgvuldig moet zijn. Ook de toespraak die paus Franciscus ter afsluiting van de synode heeft gehouden, werd uitgedeeld.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Kandidaten Doctor Poelsprijs gezocht
 
Het Limburgs Diaconaal Fonds wil haar waardering uitspreken naar de vele kleinschalige projecten en individuele personen die kwetsbare medemensen in de Limburgse samenleving terzijde staan. Zij wil deze organisaties en individuele personen ook stimuleren om hun werk zichtbaar te maken. Daarom is een tweejaarlijkse ‘Doctor Poelsprijs’ in het leven geroepen. Deze prijs wordt in mei volgend jaar voor de tweede maal uitgereikt tijdens een door de bisdommelijke dienst Kerk en Samenleving te organiseren Sociale Studiedag. Kandidaten voor die prijs kunnen nu worden voorgedragen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Netwerkdag over presentie in de participatiesamenleving
 
Steeds weer blijkt dat de aanpak van inloophuizen en buurtpastoraat goed werkt om mensen een plek te geven. De rol van deze kerkelijke organisaties wordt alleen maar belangrijker met de komst van de participatiesamenleving. Kwetsbare mensen dreigen immers buiten de boot te vallen. Een speciale landelijke netwerkdag op maandag 17 november in Weert wil deelnemers prikkelen om de uitdagingen met nieuwe energie aan te gaan.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 43 t/m week 44
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 29 30 1 2 3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15 16 17 18 19
43 20 21 22 23 24 25 26
44 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
CD met Marialiederen
Oktober is van oudher de Rozenkransmaand, een maand waarin Maria centraal staat. Daarom is het artikel van de week ditmaal een CD met allemaal bekende Nederlandstalige Marialiederen. Te bestellen via het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst