Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 421
Vrijdag 31 Oktober 2014 
 
 
 
 
 
 
Dit weekeinde Allerheiligen en Allerzielen
 
Elk jaar op 1 november herdenkt de Katholieke Kerk alle heiligen, bekend en onbekend. Deze feestdag heet Allerheiligen en is één van de belangrijkere kerkelijke feesten. Het wordt sinds de vierde of vijfde eeuw gevierd. Op 2 november worden jaarlijks alle overleden gelovigen herdacht. Deze gedenkdag vindt al sinds de tiende eeuw plaats en heet Allerzielen. De gedachtenis leeft onder de bevolking in Limburg nog zeer sterk. Kerkhoven en urnenplaatsen worden in deze dagen druk bezocht.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanavond aftrap Academie Rolduc
 
Is de verrijzenis van Christus waarheid of wensdenken? Daarover gaat de eerste in een reeks van zeven lezingen die vanaf vanavond (31 oktober) in Academie Rolduc te Kerkrade worden gehouden. Boeiende sprekers met thema's op het raakvlak van Kerk en samenleving.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Jongeren steken handen uit de mouwen
 
M25. Het is niet alleen een verwijzing naar Bijbelvers Matteüs 25, maar het is ook een weekeinde in november waarin jongeren worden uitgedaagd om dat Bijbelvers concreet gestalte te geven en samen met andere jongeren in hun omgeving iets te doen voor anderen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
'Bezieling moet terug in onderwijs'
 
De bezieling is uit de zorg en het onderwijs verdwenen en daardoor zijn middelen tot doel geworden. Tot die conclusie kwam emeritus hoogleraar Herman De Dijn van de Katholieke Universiteit Leuven vrijdag 24 oktober tijdens de Augustinuslezing in Abdij Rolduc. “Wanneer mensen niet meer vanuit een roeping hun werk doen, verdwijnen belangrijke waarden naar de achtergrond en gaat het uiteindelijk alleen nog maar om geld en bureaucratie.”
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 44 t/m week 45
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
40 29 30 1 2 3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15 16 17 18 19
43 20 21 22 23 24 25 26
44 27 28 29 30 31 1 2

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Sporen van liefde
Wereldwijd leeft de katholieke kerk. In veel landen is de Kerk vitaal in haar getuigenis, zorg voor armen en misdeelden en aantal mensen dat hun leven geeft in priesterschap en religieus leven. Nieuwe congregaties trekken veel roepingen en zetten zich in voor bestaande of nieuwe noden. Zoals de Congregatie van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara, beter bekend als de 'Blauwe Zusters', die een kwart eeuw na de oprichting ruim duizend leden telt. De Nederlandse zuster Anima Christi is er generaal-overste en reist vijf maanden per jaar over de wereld om de meer dan honderdvijftig missieposten van deze congregatie te bezoeken. Zij schrijft in 'Sporen van liefde' over wat zij daar ziet en meemaakt. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst