Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 422
Vrijdag 07 November 2014 
 
 
 
 
 
 
Zondag zending zeven nieuwe lekenambtsdragers
 
Tijdens een speciale vesperviering in de kathedraal van Roermond verleent hulpbisschop Everard de Jong komende zondag (9 november), namens de bisschop van Roermond, de kerkelijke zending aan zeven nieuwe lekenambtsdragers. De afgestudeerden krijgen een benoeming in verschillende Limburgse parochies of instellingen. De plechtigheid begint om 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Tijdens de viering wordt ook een nieuwe brochure over de eucharistie gepresenteerd, waarmee tevens het jubileum '750 jaar Sacramentsdag' wordt afgesloten.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Bisschop Wiertz naar jubileum Friezenkerk
 
Bisschop Wiertz is komende zondag - 9 november - aanwezig bij de viering van 25 jaar 'Kerk van de Friezen' in Rome. Dit is dé centrale kerk voor Nederlanders in Rome. De kerk ligt pal naast de Sint Pieter.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Grensoverschrijdend project 'Onthaasten' afgesloten
 
In Abdij Rolduc in Kerkrade is woensdag 5 november het grensoverschrijdende project ‘Onthaasten, stilte en bezinningsplekken in beeld’ afgesloten. Aan dit meerjarig Interregproject hebben ook diverse parochies, kloosters en kerkelijke instellingen in Limburg deelgenomen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Komende zondag: Willibrordzondag
 
Op 7 november viert de kerk het feest van Sint Willibrord, de patroonheilige van de Nederlandse kerkprovincie. Op de zondag erna, vieren de bisdommen in Nederland Willibrordzondag. Tijdens deze dag wordt extra aandacht besteed aan oecumene: het contact tussen gelovigen van diverse christelijke kerkgenootschappen.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Column november 2014
 
SYNODE 2014
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 45 t/m week 46
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
relikalender
 
  Ma Di Wo Don Vr Za Zo
44 27 28 29 30 31 1 2
45 3 4 5 6 7 8 9
46 10 11 12 13 14 15 16
47 17 18 19 20 21 22 23
48 24 25 26 27 28 29 30

 

 
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Verbonden - De kunst van goed samenleven
Hoe kunnen we zinvol samenleven en wat hebben we daarvoor in de opvoeding nodig? Welke rol speelt de eucharistie in het nieuwe parochielandschap en de daarmee verbonden visie op kerkgemeenschap? Daarover gaat het magazine 'Verbonden - De kunst van goed samenleven' dat zondag tijdens de zendingviering in de kathedraal te Roermond wordt gepresenteerd (zie bericht bovenaan in deze nieuwsbrief). Het magazine bevat een uitgebreid dossier over de eerste communie en een special over het sacrament van de eucharistie. Het is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst