Problemen met het bekijken van deze mailing? Bekijk de online versie
 
 
     
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief nummer 424
Vrijdag 21 November 2014 
 
 
 
 
 
 
Zondag collecte hulpactie ebola
 
Komend weekeinde gaat een landelijke actie van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) van start waarbij via Giro 555 geld wordt ingezameld onder de naam ‘Stop de ebola-ramp’. Bisschop Wiertz heeft, op verzoek van de organisatie hiervan, alle Limburgse parochies opgeroepen om komend weekend tijdens de vieringen in de kerken een extra collecte te houden voor deze nationale actie.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe Diocesane Pastorale Raad geïnstalleerd
 
Op 17 november is de nieuwe Diocesane Pastorale Raad van het bisdom geïnstalleerd. Ruim twintig vertegenwoordigers van verschillende organisaties, instellingen, kerkelijke ambtsdragers en uit elk dekenaat zullen de komende jaren de bisschop en zijn staf adviseren over het te voeren beleid. De zittingstermijn van de nieuwe DPR loopt tot het najaar van 2018.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Gouverneur: 'Meer begrip nodig voor kwetsbare mensen'
 
“De overheid zou veel meer begrip moeten tonen voor mensen die het tempo van de samenleving niet kunnen bijhouden.” Dat zei gouverneur Theo Bovens maandag 17 november in Weert tijdens de landelijke ontmoetingsdag van het Netwerk DAK voor medewerkers van inloophuizen. Volgens Bovens zijn overheidsinstanties er altijd op gericht om iedereen gelijk te behandelen, terwijl veel kwetsbare mensen juist gebaat zijn bij maatwerk. “Wie minder taalvaardig is, raakt makkelijk verstrikt in onze gigantische bureaucratie,” aldus de gouverneur.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag Missa Luba in kathedraal
 
Het Gemengd Koor Leveroy zingt komende zondag (23 november) de Missa Luba in de kathedraal te Roermond. Het koor doet dat tijdens de eucharistieviering die om 11.30 uur begint. Het koor wordt daarbij aangevuld met solist Geert Belgers, organist Roger Dings en enkele leden van de percussiegroep van fanfare Concordia. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Peeters.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag eindigt het kerkelijk jaar
 
Komende zondag (23 november) viert de Katholieke Kerk het hoogfeest van Christus Koning van het heelal. Het is tevens het einde van het kerkelijk jaar. Volgende week (op de eerste zondag van de Advent) begint het nieuwe kerkelijk jaar.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
De Sleutel in november
 
Pastoor Marcus Vankan is gedurende enkele dagen van het jaar iets wat hij niet is: bisschop. Bisschop van Myra om precies te zijn. Sinterklaas dus. Sinds zijn eerste op- en aantreden als Goedheiligman heeft de passie voor het verzamelen van aan Sint Nicolaas gerelateerde spullen haar intrede in zijn leven gedaan. Daarover én over de betekenis van het leven van de heilige Nicolaas als voorbeeld van geloof vertelt hij in het novembernummer van bisdomblad De Sleutel. Daarin onder meer ook aandacht voor een opvallende 'geloofsbeweging' in Ubach over Worms, het project 'Diaconie Nu' in Horst en een terugblik op de bisschoppensynode.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weekagenda
week 47 t/m week 48
De agenda van het bisdom Roermond
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender kerkelijke leven Limburg
 

 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
ARTIKEL VAN DE WEEK
Sjpraeke mit God
In deze bundel met gebeden en gedichten in het dialect geschreven door Toos Benjamin staat de mens lijnrecht tegenover God, met zijn geloof en ongeloof, zijn angsten en zijn twijfels, met zijn geluk en verdriet. Met het beseft dat hij niks in handen heeft en overgeleverd is aan de Heer, die over leven en dood gaat. Deze bundel is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom, en wellicht een leuk cadeau voor Pakjesavond.
 
 
  Lees Verder
 
 
 
 
 
 
 
 
   
email: persdienst@bisdom-roermond.nl  |  web: www.bisdom-roermond.nl
 Afmelden mailinglijst