Vrijdag 28 november 2014

Zaterdag opening Jaar van de Religieuzen

Met een pontificale eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond opent bisschop Frans Wiertz zaterdag (29 november) het Jaar van het Religieuze Leven in het bisdom Roermond. Daarbij zijn religieuzen uit heel Limburg aanwezig. De viering begint om 17.30 uur.

Artiesten 'Kerst met de zandtovenaar' bekend

KRO-presentator Klaas van Kruistum is de verteller van het kerstverhaal tijdens de televisieopnames van het familie-evenement 'Kerst met de Zandtovenaar' op donderdag 11 december op de Markt in Roermond. Ook de namen van andere artiesten zijn bekend. Iedereen is welkom.

Koningin Silvia te gast in Abdij Rolduc

Koningin Silvia van Zweden heeft dinsdag in Abdij Rolduc de Martin Buberplaquette in gekregen. Dit gebeurde in aanwezigheid van bisschop Wiertz en andere hoogwaardigheidsbekleders. Koningin Silvia kreeg de plaquette vanwege haar inzet voor kinderen in uitzichtloze situaties.

Twee bijzondere Kathedraalconcerten

'The secrets of our hearts' heet het concert met werk van diverse Britse componisten dat het Schütz-Monteverdi Consort zondag 30 november geeft in de kathedraal in Roermond. Zaterdag 6 december voert het Conservatoriumkoor de Sint-Nicolaascantate van Benjamin Britten uit.

Maandag herdenking Wereld Aidsdag 2014

Elk jaar op 1 december worden wereldwijd de slachtoffers van HIV/AIDS herdacht . In Limburg gebeurt dit onder meer in de Caroluskapel van het bisdom. De samenkomst is een initiatief van de Dienst Kerk & Samenleving en BuddyZorg Limburg. De herdenking begint om 19.00 uur.

Carolushuis
Artikel van de week

Lauda Sion Salvatorem.
Zo heet een boekje dat uitgegeven is bij gelegenheid van het 750-jarig jubileum van het Sacramentsfeest. Het bevat een herdruk met uitleg van een prent uit 1849 over de geschiedenis van de sacramentsverering. Het boekje is te koop in het Carolushuis.