Vrijdag 05 december 2014

Kanunnik mgr. A. Borghans overleden

Na een slepende ziekte is donderdag 4 december mgr. A. Borghans overleden. Hij was pastoor-deken van Kerkrade en kanunnik van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Mgr. Borghans is 72 jaar geworden. De uitvaart is woensdag 10 december in de Lambertuskerk in Kerkrade.

Bisschop ontvangt buitenlandse collega’s

Bisschop Wiertz heeft afgelopen dagen twee buitenlandse collega's ontvangen. Het betrof mgr. Abraham Boualo Kome van Bafang (Kameroen) en mgr. Marie-Fabien Raharilamboniaina van Morondava (Madagaskar). In januari bezocht mgr. Wiertz Kameroen en volgende maand gaat hij naar Madagaskar.

11 December: Kerst met de Zandtovenaar

Donderdag 11 december vindt op de markt in Roermond het familie-event ‘Kerst met de Zandtovenaar’ plaats. Kunstenaar Gert van der Vijver brengt het kerstverhaal tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Gerenommeerde artiesten zingen kerstliedjes. De KRO maakt tv-opnames.

Maandag: Maria Onbevlekt Ontvangen

Elk jaar op 8 december viert de Katholieke Kerk het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de heilige Maagd Maria. Dit is het patroonsfeest van het bisdom Roermond. Het is één van de belangrijkste Mariafeesten. Maar ook een feest waarover veel misverstanden bestaan.

Jaar van de religieuzen geopend

Met een viering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is vorige week zaterdag het ‘Jaar van de religieuzen’ geopend. Bisschop Wiertz sprak zijn diepe respect uit voor mensen die hun hele leven aan God wijden, ook als de samenleving dat niet altijd begrijpt.

Carolushuis
Artikel van de week

Kruisen en kapellen
Een leuk decembercadeau: een handzaam boekje met twaalf nieuwe wandelingen langs kruisen en kapellen. Het zijn prachtige wandelingen dwars door héél Limburg, langs mooie en vaak verstilde plekjes, waar kruisen en kapellen het best tot hun recht komen.