Vrijdag 12 december 2014

Opname Kerst met de Zandtovenaar

Ruim vierduizend mensen hebben donderdagavond in Roermond de tv-opname bijgewoond van het familie-evenement 'Kerst met de Zandtovenaar'. Het eigentijds vormgegeven kerstverhaal wordt tijdens de kerstdagen verschillende malen op de landelijke en regionale televisie uitgezonden.

Roepingendagen op Grootseminarie Rolduc

Beroepen en geroepen. Onder dit motto biedt het Grootseminarie Rolduc aan het einde van dit jaar twee ‘roepingendagen’ aan. Op 29 en 30 december zijn mannen die overwegen priester te worden uitgenodigd om op verschillende wijzen over het persoonlijk geroepen-zijn na te denken.

Landelijke
Adventsactie:

Tijdens de advent wordt aandacht gevraagd voor de landelijke Adventsactie. Deze werft fondsen voor missionaire ondernemers in Nederland, die samenwerken met katholieke gemeenschappen in ontwikkelingslanden. De kernboodschap van de Adventsactie is "Kom samen in actie om hoop te brengen in het Licht van Kerstmis".

Column van de bisschop

Waarom waren er ook al weer religieuzen? Die vraag stelt bisschop Wiertz in zijn nieuwe column. De vraag is ingegeven door het idee van paus Franciscus om op te roepen tot een Jaar van het Godgewijde Leven. De bisschop breekt een lans voor mensen die hun leven aan God wijden.

Agenda & kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond én een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons: persdienst@bisdom-roermond.nl.

Carolushuis
Artikel van de week

The Bible
Een tip om voor de lange winteravond: de dvd-box van The Bible, de televisieserie met bekende en minder bekende verhalen uit de Bijbel in tien afleveringen, gemaakt met de nieuwste film- en animatietechnieken. Te koop in de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.