Vrijdag 23 januari 2015

Kluizenaar bezoekt graf heilige Gerlachus

Op maandag 2 februari - de internationale dag van de religieuzen - bezoekt broeder Hugo uit Warfhuizen het graf van de kluizenaar Sint Gerlachus in Houthem, bij gelegenheid van diens 850e sterfdag. Broeder Hugo is momenteel de enige kluizenaar die Nederland kent.

Sittardse zusters in Geloofsgesprek op tv

De televisiemis op de landelijke zender NPO 2 komt zondag (25 januari) vanuit de basiliek van Meerssen. Daaraan voorafgaande is er een ‘Geloofsgesprek’ met de drie zusters Dominicanessen die onlangs vanuit Amerika neerstreken in Sittard.

Actie Kerkbalans in volle gang

De jaarlijkse landelijke actie Kerkbalans is momenteel in volle gang, ook in de Limburgse parochies. Onder het motto 'Mijn kerk in balans' worden mensen opgeroepen om hun eigen lokale parochie financieel te ondersteunen. De actie loopt tot eind januari.

Bisschop Liesen bij Gezinsweekeinde

Het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond organiseert van 13 tot en met 15 maart een weekeinde voor gezinnen in Steyl. Tijdens de dagen staan Sint Jozef en het vaderschap centraal. Hoofdspreker is de bisschop van Breda, mgr. Jan Liesen.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Ilse Kerremans is gespecialiseerd in de heilige Edith Stein. Zij schreef over haar het boek ‘Leven aan Gods hand’, waarin specifieke aandacht voor de haar Nederlandse periode. Te koop in de verzendboekhandel/webshop van het bisdom.