Vrijdag 06 februari 2015

Vormelingendag in Roermond

Op 18 april vindt de Christoffeldag 2015 plaats. Alle Limburgse vormelingen zijn dan welkom in en om de Christoffelkathedraal in Roermond voor muziek, spelletjes, speurtocht en bezoek aan de bisschop. De inschrijving is deze week geopend.

Benoemingen in het bisdom

De bisschop van Roermond heeft de afgelopen weken weer een aantal benoemingen doen uitgaan. Ditmaal onder meer - vanwege de uitvoering van de ingezette herstructurering - in het dekenaat Horst, en in de dekenaten Schinnen, Venlo en Venray.

Gebedsdag tegen Vrouwenhandel

Zondag wordt overal ter wereld stilgestaan bij de eerste Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze werd vorig jaar ingesteld door paus Franciscus, op verzoek van met name vrouwelijke religieuzen die al jarenlang slachtoffers bijstaan en strijden tegen mensenhandel.

Column: begrip onder gelovigen

Is er niet een Bidweek noodzakelijk aan het begin van de 21e eeuw waarin gebeden wordt voor meer begrip tussen al die gelovige mensen die niets liever willen dan in vrede te leven? Die vraag stelt bisschop Frans Wiertz in zijn column van de maand februari.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Jezus heeft het Onze Vader gegeven om ons te helpen bidden tot God de Vader, maar waarvoor bidden we dan precies? Een nieuwe brochure legt het gebed uit voor kinderen. De brochure is te koop in de verzendboekhandel/webshop van het bisdom.