Vrijdag 13 februari 2015

Lourdesbedevaart voor religieuzen

In september vindt er een speciale bedevaart naar Lourdes voor religieuzen plaats. De reis wordt begeleid door Mgr. Van Burgsteden, bisschopreferent voor religieuzen. Voor de bedevaart worden zusters, broeders en paters uit heel Nederland uitgenodigd.

Start inschrijving zomerkampen

Ook komende zomer organiseert het bisdom weer verschillende jeugdkampen voor kinderen en tieners. In totaal worden vijf midweekkampen op verschillende locaties gehouden. Ze zijn bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 12 en 12 t/m 16 jaar.

Oud-abt Mamelis overleden

Afgelopen maandag (9 februari) overleed in het Duitse benedictijnenklooster Gräfinthal Dom Nicolaas de Wolf. Hij was van 1965 tot 1996 abt van de benedictijnerabdij Sint-Benedictusberg in Mamelis bij Vaals. De emeritus-abt is 83 jaar geworden.

Carnaval in De Sleutel

De carnavalsboeken van -kenner Theo Fransen, de Chinapelgrimage in het spoor van mgr. Schraven, de Vastenaktie ten bate van Sri Lanka en de gezichtsreconstructie van Sint Gerlachus. Dat en meer in het februarinummer van bisdomblad De Sleutel.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

‘Fris en fruitig’ staat vol sappige citaten, versgeperste grappen en oneliners. Een boekje vol humor, maar ook met inhoud, dat tijdens deze carnavalsdagen vrolijk maakt. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.